неділю, 16 грудня 2012 р.

Партнерська акція Комсомольського міського центру зайнятості і громадської організації «Центр «РОДІС»

З 25 листопада по 10 грудня 2012 року, за підтримки органів місцевої влади, міська громадська організація «Центр «РОДІС» разом з партнерами проводила у Комсомольську інформаційну кампанію «16 днів проти насильства». Її метою стало привернення уваги громадян до боротьби з такими ганебними явищами, як насильство в сім’ї і торгівля людьми, а також активізація різних установ та організацій у протидії їм.

4 грудня, в рамках інформаційної кампанії «16 днів проти насильства», в Комсомольському міському центрі зайнятості відбулась акція «Ми - проти торгівлі людьми!». Її провели Аліна Кулик та Марина Соляник, активісти  ГО «Центр «РОДІС», яка входить до  Полтавської регіональної тренерської мережі НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна».

Працівники Комсомольського міського центру зайнятості підтримали громадську ініціативу і стали партнерами міської інформаційної кампанії «16 днів проти насильства».

 Аліна і Марина передали їм від Міжнародного центру «Ла Страда-Україна» спеціальні просвітницькі матеріали з попередження потрапляння громадян України в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми.

Тепер, в рамках акції «Ми - проти торгівлі людьми!», ці матеріали поширюються серед безробітних комсомольчан, які звертаються до міського центру зайнятості. Такі громадяни входять до групи ризику щодо потрапляння до рук сучасних работорговців, тому інформування про реальне існування цієї проблеми є дуже важливим.

Нагадаємо, що в Україні працює Національна «гаряча лінія» з попередження торгівлі людьми: 0 800 500 225 безкоштовно зі стаціонарних телефонів України, 386 безкоштовно для абонентів МТС, life:) і Київстар. Зателефонувавши за цими номерми, можна отримати поради фахівців щодо безпечного працевлаштування за кордоном і в різних регіонах України, а також звернутися за допомогою у разі потрапляння в ситуацію рабства.

Акція «Ми - проти торгівлі людьми!» у Комсомольському міському центрі зайнятості пройшла за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради, НТМ Міжнародного центру «Ла Страда – Україна», а також інтернет-провайдера ТРК «ГОК» і центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська.

0 коммент.:

Дописати коментар