неділю, 30 грудня 2012 р.

Рівненщина долучилася до інформаційної кампанії «16 днів проти насильства»

Комсомольська ГО «Центр «РОДІС», що є членом регіональної мережі НТМ Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» в Полтавській обл.., продовжує підтримувати розвиток діяльності такої ж регіональної мережі в Рівненській області з центром в м. Сарни. Її розбудовою займається психолог Сарненської гімназії, тренер з освітніх тренінгів Володимир Березовський http://www.rodis.org.ua/2012/05/blog-post_4622.html  http://www.rodis.org.ua/2012/12/blog-post.html 

У листопаді-грудні 2012 року в Сарненській гімназії  пройшла низка просвітницьких заходів у рамках інформаційної кампанії «16 днів проти насильства».  Зокрема, 29 листопада відбулась Батьківська конференція на тему «Спільна робота педагогічного колективу та батьківської громадськості з профілактики у дітей делінквентної повідінки та асоціальних ціннісних орієнтацій». 



На конференції виступила директор Сарненської  гімназії Тамара  Шепель, яка акцентувала увагу батьків на тому, що будь-який прояв делінквентної поведінки у дитини є свого роду насильством. Соціальний педагог закладу Вадим Бублій розповів батьківській громаді  про причини і прояви у дітей делінквентної поведінки, а психолог  Володимир Березовський  дав роз’яснення щодо неусвідомленого прояву насильства у батьківському вихованні. В роботі конференції також взяла участь провідний спеціаліст Сарненської міської служби у справах дітей та молоді Ольга Мелещук. Вона  дала батькам рекомендації, як уберегти дитину від домашнього насильства. Представники батьківської громади теж підключилися до обговорення проблеми насильства в сім’ї. 



3 грудня в Сарненській гімназії пройшов під гаслом «Насильство - це порушення прав дитини».  Учні дізнавалися, що таке насильство, знайомилися з Конвенцією ООН про права дитини. Діти також отримали спеціальні картки з номерами телефонів Національної «гарячої лінії» по запобіганню насильству: 0 800 500 335 - безкоштовно зі стаціонарних телефонів України, 386 - безкоштовно для абонентів МТС, life:) і Київстар.



5 грудня психолог Володимир Березовський провів для учнів Сарненської гімназії захід під назвою «Толерантність - проти насильства». Його метою було поглиблення знань гімназистів про права людини, формування навичок правомірної поведінки, виховання толерантності у ставленні до людей. Адже за своїм змістом та сутністю поняття «толерантність» належить до міжнародних термінів - у такий спосіб люди всього світу, протестуючи проти насильства та жорстокості. Цей захід став завершальним у рамках інформаційної кампанії «16 днів проти насильства».

0 коммент.:

Дописати коментар