суботу, 15 грудня 2012 р.

У Комсомольську освіта і громадськість виступають спільно проти насильства в сім’ї

28 листопада 2012 року в рамках партнерської співпраці відбулася офіційна зустріч начальника відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради Ірини Шошиної з активістами Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС», яка входить до складу Полтавської регіональної тренерської мережі НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна».

Під час зустрічі йшла мова про партнерство в проведенні інформаційної кампанії «16 днів проти насильства». Зокрема йшлося про спільне проведення акції «Ми – проти насильства!» в загальноосвітніх закладах Комсомольська.

Юні активісти заручилися підтримкою начальника міського відділу освіти щодо розміщення в школах акційних інформаційних матеріалів з профілактики насильства в сім’ї та сприяння проведенню в старших класах профілактичних тематичних бесід і класних годин. Адже старшокласники,  які незабаром стануть випускниками, а потім розпочнуть доросле життя, мають усвідомлювати: насильство ні в якому разі не може бути засобом спілкування і вирішення проблем у сімейному житті.



Представники ГО «Центр «РОДІС» передали від Центру «Ла Страда-Україна» методичну літературу з питань організації превентивної освітньої роботи Марині Малиці, методисту психологічної служби методичного кабінету міського відділу освіти. В свою чергу, вона повідомила про планові заходи в рамках  кампанії «16 днів проти насильства».

Також  активісти виконали приємну місію - вручили начальнику відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради Подяку від Міжнародного центру «Ла Страда-Україна» за трирічну активну підтримку превентивних заходів з проблем безпеки дітей в Інтернеті, запобігання торгівлі людьми, насильству в сім’ї,  расизму і ксенофобії.

Підтримку проведеного заходу надали Міжнародний правозахисний центр «Ла Страда–Україна», а також інтернет-провайдер ТРК «ГОК» і центральна публічна бібліотека м. Комсомольська.

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в заході активістам з числа учнівської та студентської молоді Любові Макаренко, Анастасії Макаренко, Ользі Мосіній, Вікторії Пальосі, Юлії Дижак, Анні Семенович.

0 коммент.:

Дописати коментар