вівторок, 27 листопада 2012 р.

Новини з Рівненщини

З 2012 року Полтавська регіональна тренерська мережа НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна» сприяє розвитку діяльності такої ж мережі в Рівненській області з центром в м. Сарни.
Розбудовує її психолог Сарненської гімназії, тренер з освітніх тренінгів Володимир Березовський http://www.rodis.org.ua/2012/05/blog-post_4622.html 

Наразі маємо ще добрі новини з Рівненщини. Восени там пройшла ціла низка заходів щодо профілактики насильства та запобігання жорстокому поводженню з дітьми. Їх організатором є соціально-психологічна служба Сарненської гімназії (м. Сарни Рівненської області) у складі психолога Володмира Березовського, соціального педагога Вадима Бублія, заступника директора з виховної роботи Олени Щебликіної.

Зокрема, мова йде про інтегровані тематичні уроки «Ми - проти насильства!» в 1-5 класах. Для батьків було проведено міні–лекції «Як захистити дитину від насильства в сім’ї» з використанням тренігових вправ та тематичного відеоматеріалу.

Також відбулась зустріч учнів Сарненської гімназії з головним спеціалістом виконкому Сарненської міської ради Віктором Анатолійовичем Хомичем. Темою розмови стала профілактика насильства та запобігання жорстокому поводженню з дітьми.


Учні Сарненської гімназії стали учасниками тематичної зустрічі з начальником кримінальної міліції у справах дітей Оксаною Іванівною Антоніч.


Крім того, на базі економіко-правового ліцею «Лідер» відбувся семінар психологів Сарненського району. Навчання фахівців пройшло у вигляді тренінгу-практикуму за підтримки Іванни Володимирівни Мелещук, методиста, що відповідає за психологічну службу в Сарненському районі. Під час семінару напрацюваннями з теми «Профілактика насильства в шкільному середовищі» поділилася психолог ліцею «Лідер» Олена Ляшкевич.




Полтавська регіональна тренерська мережа НТМ Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» (з центром у м. Комсомольськ) планує і надалі сприяти розвитку діяльності такої ж мережі в Рівненській області (з центром в м. Сарни).

* * *
Нагадаємо, що на Полтавщині діє регіональна тренерська мережа НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна». Її осередком є місто Комсомольськ, більшість членів цієї мережі представляють громадську організацію «Центр «РОДІС».

Основними напрямками діяльності мережі є:
- просвітницька робота з питання профілактики домашнього насильства;
- захист прав дітей, боротьба за безпеку дітей в он-лайн;
- моніторинг дитячої порнографії в глобальній мережі;
- протидія сексуальній експлуатації дітей, в т.ч. в туризмі;
- превентивна робота з дітьми трудових мігрантів;
- моніторинг соціальних мереж щодо виконання законодавства з протидії торгівлі людьми та насильства з гарантуванням рівності чоловіків і жінок;
- просвітницька робота з питання протидії торгівлі людьми;
- сприяння національному механізму взаємодії суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від торгівлі людьми та ін.

0 коммент.:

Дописати коментар