неділю, 30 грудня 2012 р.

Партнерська акція Комсомольського міського сектору ГУ Державної міграційної служби України та ГО «Центр «РОДІС»

6 грудня 2012 р. у Комсомольську відбулася чергова просвітницька акція «Ми – проти торгівлі людьми». Цього разу вона пройшла у Комсомольському міському секторі Головного Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області.

Захід є складовою міської інформаційної кампанії «16 днів проти насильства», метою якої стало привернення уваги громадян до боротьби з такими ганебними явищами, як насильство в сім’ї і торгівля людьми, а також активізація різних установ та організацій у протидії їм.

Акцію «Ми – проти торгівлі людьми» провели представники громадської організації «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко і Любов Макаренко, що виступали в якості членів регіональної мережі НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна» в Полтавській області.

Працівники Комсомольського міського сектору ГУ ДМС України в Полтавській області стали офіційними партнерами акції «Ми – проти торгівлі людьми». Представники ГО «Центр «РОДІС»  передали їм від Міжнародного центру «Ла Страда-Україна» спеціальні просвітницькі матеріали з попередження потрапляння громадян України в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми. Тепер ці матеріали поширюються серед комсомольчан, які звертаються за послугами до даної державної установи.


Нагадаємо, що в Україні працює Національна «гаряча лінія» з попередження торгівлі людьми: 0 800 500 225 безкоштовно зі стаціонарних телефонів України, 386 - безкоштовно для абонентів МТС, life:) і Київстар. Зателефонувавши за цими номерми, можна отримати поради фахівців щодо безпечного працевлаштування за кордоном і в різних регіонах України, а також звернутися за допомогою у разі потрапляння в ситуацію рабства.

Акція «Ми – проти торгівлі людьми» відбулася за підтримки НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна», відділу у справах сім’ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради, а також інтернет-провайдера ТРК «ГОК» і центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська.

0 коммент.:

Дописати коментар