суботу, 24 листопада 2012 р.

Акція «Запали свічку пам'яті» у Комсомольську

Нині, за результатами соціологічних опитувань, майже 60% українців  визнають Голодомор геноцидом українського народу, ще  19%  населення не визначилися  щодо цього питання, решта ж не  погоджуються з таким трактуванням. Разом з тим, ця трагічна сторінка історії українського народу є реальністю - мільйони загиблих, десятки мільйонів ненароджених, понівечені людські долі. Тому вже кілька років поспіль у третю суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

24 листопада 2012 року в нашій державі відбулась загальнонаціональна акція «Запали свічку пам'яті» із вшановуння пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років. У Комсомольську, як і в інших містах і селах України, люди також долучались до цієї акції. Серед них була і група комсомольчан різних поколінь, які зібралися на вулиці Миру і рівно о 16.00, в рамках загальнонаціональної акції, запалили свічки на знак вшанування пам’яті жертв трагічних подій 1932-1933 років.


Комсомольчани, учасники акції  «Запали свічку пам'яті», вшанували  пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років хвилиною мовчання. Про необхідність збереження історичної пам'яті про цю трагічну подію  говорили з учасниками акції член дирекції ГО «Центр «РОДІС» Наталія Ткаченко, депутат Комсомольської міської ради Неллі Карпець, а також відома комсомольчанка і Заслужений працівник соціальної сфери України Катерина Цехла.  Вони закликали присутніх не забувати своєї історії, щоб не допустити повторення подібної трагедії, адже той, хто забуває своє минуле, той не має майбутнього.

Комсомольська громадська організація «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» дякує всім учасникам акції «Запали свічку пам'яті» за небайдужість, активність і громадянську свідомість.

0 коммент.:

Дописати коментар