неділю, 7 жовтня 2012 р.

З Днем працівників освіти!

Щороку в першу неділю жовтня Україна традиційно відзначає День працівників освіти. Зазвичай цього дня вітають шкільних учителів, а також вихователів дитячих садків, викладачів професійних навчальних закладів, технікумів, інститутів, університетів... 

Начебто все правильно, адже це їм, педагогам, завжди дякують за знання і мудрість, за душевне тепло і життєву науку. Але, на жаль, здебільшого в цей святковий день забувають про тих, хто допомагає вершити благородну  справу тим самим шкільним учителям, вихователям дитячих садків, викладачам  професійних навчальних закладів, технікумів, інститутів, університетів.

Однак сама назва свята, День працівників освіти, підказує, що це визначна дата не лише для педагогів. У лавах освітян багато працівників дуже різних професій. Це і бібліотекарі, і психологи, і соціальні та медичні працівники, і бухгалтери, і кухарі, і комірники, і прибиральники, і помічники вихователів та няні, і машиністи з прання білизни та спецодягу, і сторожі, і двірники, і робітники з обслуговування будівель та споруд... Усіх важко перелічити. 

Без праці цих людей навчальний процес у школі, в дитячому садку, в професійному ліцеї, технікумі, інституті, університеті був би, м'яко кажучи, неповноцінним. Тому День працівників освіти - професійне свято усіх без вийнятку  працівників навчальних закладів. Пам'ятаймо про це.


ГО "Центр розвитку дитини і сім'ї "РОДІС" вітає усіх-усіх освітян із професійним святом!  Щира вдячність їм за самовідданість, високе служіння обраній справі, доброту та щедрість душі.

0 коммент.:

Дописати коментар