вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Акція з попередження торгівлі людьми

10 жовтня 2012 р. у Комсомольську, в рамках діяльності Національної тренерської мережі Міжнародного правозахисного центра «Ла Страда – України», відбулась чергова міська акція «Червона картка». Вона була спрямована на попередження потрапляння наших громадян до рук сучасних работорговців. Цього разу акція пройшла в кінолекційній залі об’єднаного музею м. Комсомольська та ВАТ «Полтавський ГЗК» під час презентація нової книги Вєри Журавель http://www.rodis.org.ua/2012/10/blog-post_22.html

Під час цього культурно-мистецького заходу йшла мова про книгу Вєри Журавель, що має назву «Вне Родины» і містить нариси, оповідання, коментарі про заробітчан так званої «четвертої хвилі еміграції». Серед них такі твори, як «Целуй землю, в рабство едешь!», «Параллельные миры», «Заробитчаны», «Дети заробитчан» та ін.. Про них розповіла комсомольчанка Надія Баганець, зачитавши кілька уривків з книги. Отже, говорили про важливі соціальні проблеми українського суспільства, зокрема про проблему торгівлі людьми.

Під час заходу активісти громадської організації «Центр «РОДІС» провели акцію «Червона картка», яка була спрямована якраз на протидію торгівлі людьми. Адже жертвою сучасних работоргівців може стати будь-хто незалежно від статі та віку, тому дуже важливим є інформування громадян про реальне існування проблеми торгівлі людьми та надання практичних порад, що допоможуть зберегти здоров’я і саме життя.

Активісти поширювали інформацію про Національну «гарячу лінію» з попередження торгівлі людьми, зателефонувавши на котру, можна отримати фахові поради щодо безпечного працевлаштування за кордоном і в різних регіонах України, а також звернутися за допомогою у разі потрапляння в ситуацію рабства.

Телефон Національної «гарячої лінії» з попередження торгівлі людьми: 0 800 500 225 безкоштовно зі стаціонарних телефонів України, 386 - безкоштовно для абонентів МТС, life:) і Київстар. 

Акція пройшла за підтримки Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна» та інтернет-провайдера «ТРК «ГОК».

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в акції активістам з числа учнівської, студентської та робітничої молоді Сергію Попову, Ользі Мосіній, Олені Середі, Валерії Дерега, Софії Макаренко, Любові Макаренко, Дмитру Бершаку, Вікторії Белінській, Олександру Безуху, а також завідувачу сектором роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.

0 коммент.:

Дописати коментар