понеділок, 22 жовтня 2012 р.

У Комсомольську відбулась презентація нової книги Вєри Журавель

Увечері 10 жовтня 2012 р. у кінолекційній залі об’єднаного музею м. Комсомольська та ВАТ «Полтавський ГЗК» відбулась презентація нової книги Вєри Журавель «Пламенное сердце»  (видавництво «ПІРАМІДА»).

Привітати авторку прийшло багато людей, серед них були і вбілені сивиною, і юні. Яскраві квіти, цікаві спогади, красива музика, світлини на великому екрані і вірші, вірші, вірші - ось така атмосфера панувала під час представлення книги «Пламенное сердце». Її автором є Вєра Журавель - журналістка, прозаїк, поетеса, твори якої виходять друком українською, російською та італійською мовами.

Окрім віршів, Вєра Журавель є автором першого в світі лібрето опери про Чорнобильську трагедію «Дикий атом или Умалчиваемый ужас», низки прозових творів, зокрема «Вне Родины» (нариси, оповідання, коментарі про заробітчан так званої «четвертої хвилі еміграції»).  Їх авторка є членом Національної Спілки журналістів України і багатьом комсомольчанам відома як журналістка, адже багато років мешкала у Комсомольську і працювала в газетах  «Громадська думка», «Вчера, сегодня, завтра», «Телеэкспресс». 



З 2000 р. Вєра Журавель мешкає в Італії. Займається творчою діяльністю, є медалісткою 6-ти Міжнародних літературних конкурсів і премій (Італія). За свої  здобутки  вона була нагороджена дипломом Римської академії сучасного мистецтва та є її почесним членом-кореспондентом. За версією італійців ім’я «Вєра Журавель - Україна» занесене до каталогу кращих поетів світу. Свого часу вона заснувала і очолила Міжнародну громадську організацію «Міжнародна Культурна Асоціація «Академія Мистецтва, Літератури і Просвіти «Політ і клич журавля». Організація захищає права українських трудових мігрантів поза межами України, випускає свою газету, займається широкою просвітницькою діяльністю, організовує мистецькі заходи з ознайомлення італійців з культурою України, навчають італійців української мови, а українців – італійської. Про ці та інші сторінки життя і творчості Вєри Журавель присутнім розповів ведучий заходу  Сергій Діхтяр. Вірші звучали у виконанні Сергія Попова, Лілії Дульнєвої, Сергія Діхтяря, а також самої авторки поезій.

З вітальними словами до авторки нової книги зверталися Валентина Квасниця, Надія Баганець, Ірина Діхтяр, Григорій Швед, Віталій Знахаренко, В'ячеслав Перекопський, Наталія Ткаченко, Анатолій Луций, Тамара Ненчина,  члени міського клубу «Ділова жінка» та ін..  У заході взяли участь також активісти міської громадської організації «Центр розвитку дитини  і сім’ї «РОДІС», які провели  просвітницьку акцію за підтримки Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна» . Вєра Журавель запросила активістів ГО «Центр «РОДІС»  не випадково, адже значна частина її віршів і прозових творів стосуються соціальних проблем людини в суспільстві.

Організаторами заходу виступили Міжнародна Культурна Асоціація «Академія Мистецтва, Літератури, Просвіти «Політ і клич журавля», видавництво «ПІРАМІДА», Комсомольські міські громадські організації «Клуб «Ділова жінка» та «Союз-Чорнобиль».

0 коммент.:

Дописати коментар