неділя, 30 вересня 2012 р.

З Всеукраїнським Днем бібліотек!

В останній день вересня наша держава відзначає Всеукраїнський день бібліотек. В Україні налічується близько 40 тисяч різних бібліотек - публічних, спеціальних та спеціалізованих.

Одна з них – центральна публічна бібліотека м. Комсомольська. Напередодні  бібліотечні працівники приймали вітання з професійним святом.

Активісти міської громадської організації «Центр «РОДІС» також завітали 29 вересня до Комсомольської центральної публічної бібліотеки, щоб привітати бібліотекарів з наступаючим святом.


Центральна публічна бібліотека м. Комсомольська є керівним центром загальної централізованої бібліотечної системи і, окрім самої міської центральної бібліотеки для дорослих, має у своєму складі ще чотири бібліотеки: міську бібліотеку для дітей, філію №1 (м-н Низи), філію №2 (с.Дмитрівка), філію №3 (с.Кияшки Дмитрівської  сільради).

Громадську організацію «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» і Комсомольську центральну міську публічну бібліотеку пов’язують тривалі партнерські зв’язки. Адже цей культурно-освітній заклад, наряду з основною своєю діяльністю, забезпеченням вільного доступу користувачів до краєзнавчих, вітчизняних і світових інформаційних ресурсів, веде активну просвітницьку і пропагандистську роботу з питань патріотичного виховання молоді, захисту прав дітей, усвідомленого батьківства, а також профілактики негативних суспільних явищ в міській громаді.

Центральна публічна бібліотека м. Комсомольська співпрацює з різними міськими громадськими організаціями і стає справжнім центром громадської активності. Так, лише протягом 2012 року на базі цієї бібліотеки, наприклад, громадською організацією «Центр «РОДІС» спільно з бібліотечними працівниками проведено понад 10 зустрічей членів молодіжного Клубу соціальної гри «РОДІС», тренінги «Чи затишно буде дитині у вашій майбутній родині?», культурно-просвітницький захід «Жива бібліотека», акції "Подаруй бібліотеці книгу" та "Подаруй бібліотеці нову дитячу книгу", ціла низка просвітницьких акцій: «Ми за безпеку дітей в Інтернеті», «Ми – проти торгівлі людьми», «Ми – проти насильства в сім’ї», «Епідемія доброти», а також громадські заходи патріотичного спрямування: «З Днем народження, Україно!», акція на підтримку української мови, «Етноподіум вишиванок «Ми – українці» та ін..

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в акції «З Всеукраїнським Днем бібліотек» активістам Сергію Попову, Анастасії Макаренко, Софії Макаренко і 5-річній Олександрі Смородовій.

0 коммент.:

Дописати коментар