вівторок, 11 вересня 2012 р.

Участь у навчанні громадських активістів у м. Львів


В кінці серпня 2012 р. у Львові відбувся навчальний тренінг «Посилення ролі громадських організацій в розвитку громади». Його організатором виступила авторитетна Львівська ГО «Товариство Лева». Навчання проходило з 27 по 29 серпня і було організоване з метою посилення знань та навичок громадських активістів у питаннях участі в розвитку своїх місцевих громад та міжсекторного партнерства.

У рамках навчання активістам громадських організацій Центральної, Північної, Південної та Східної України, а також АР Крим було представлено найуспішніший досвід у сфері діяльності львівських громадських організацій, підтримки вже існуючих громадських організацій, започаткування міжсекторної взаємодії на локальному рівні, направленої на місцевий розвиток.



Під час тренінгу громадські активісти поглибили свої знання про структуру органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні, а також систематизували знання стосовно процесу адвокасі та способів проведення адвокасі-кампаній. Крім того, учасники навчання розбирали питання щодо доступу до отримання публічної інформації, організації моніторингу, лобіювання, правозахисту, інформаційних кампаній та ін. Під час заходу активісти познайомились з досвідом діяльності громадських організацій Львова, в т.ч. стосовно організації роботи з дітьми (скаутський рух), а також з безхатченками, залежними від алкоголю, неповносправними та ін.. категоріями соціально незахищених громадян.



Разом з усіма учасниками навчальної поїздки до Львова поглиблювала свої знання і навички, а також вивчала успішний досвід діяльності львівських громадських організацій і комсомольчанка Марія Стрюк. У Львові вона представляла Комсомольську громадську організацію «Центр «РОДІС». Крім того, Марія вже кілька років є активісткою Комсомольської міської громадської організації «Вогняна Рись».

Завдяки участі у тренінгу «Посилення ролі громадських організацій в розвитку громади» наша землячка вперше опинилась у Львові, тож з великим інтересом знайомилася з цим чудовим містом. Зворотній шлях Марії додому пролягав через Київ, тож вона встигла здійснити невелику екскурсію і столицею України.

0 коммент.:

Дописати коментар