понеділок, 13 серпня 2012 р.

У Комсомольську відбувся черговий етап акції «Подаруй бібліотеці книгу»


13 cерпня 2012 р. у Комсомольську відбувся черговий етап акції «Подаруй бібліотеці книгу», ініційованої восени 2011 р. Комсомольською громадською організацією «Центр «РОДІС» в рамках діяльності мережі громадських організацій Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!» http://www.rodis.org.ua/2011/12/blog-post_09.html

У м. Комсомольську (Полтавщина) акція «Подаруй бібліотеці книгу» перетворилась на автономну і постійно діючу. Вона триває по листопад 2012 року включно. Акція здійснюється спільно з центральною публічною бібліотекою м. Комсомольська.



У кожного вдома є хоча б невелика бібліотека, в якій книжки вже давно прочитані і припадають пилом на полицях шаф, комірчин, а то й у гаражі чи на дачі. В той же час ці книги були б кориснішими, якщо б їх читали інші люди. Зокрема в міській бібліотеці, книжковий фонд якої є досить обмеженим, а коштів на його поповнення в бюджеті установи обмаль. Власне тому і було започатковано міську акцію «Подаруй бібліотеці книгу».

У серпні до акції долучилися кілька активних городян, що небайдужі до міських соціальних проблем. Це Катерина Василівна Цехла, Володимир Петрович Богодист і Марія Стрюк. 13 серпня вони передали центральній публічній бібліотеці м. Комсомольська свої книги з домашніх бібліотек загальною кількістю близько 300 шт..

Доставити частину книг до бібліотеки допомогли активісти ГО «Центр «РОДІС». Подаровані книги отримали спеціальні акційні наліпки і були передані працівникам центральної публічної бібліотеки м. Комсомольска. Крім того, активісти Ольга Мосіна і Сергій Попов подарували бібліотеці кілька власних книжок.
ГО «Центр «РОДІС» також зробила свій внесок, поповнила фонд «Бібліотечки громадського активіста» новими виданнями, що є дуже корисними для діяльності громадських організацій:

«Менеджмент неприбуткової організації» (1 і 2 частини);
«Інформаційний компонент діяльності НДО»;
«Фандрейзинг»;
«Ресурсне забезпечення громадських ініціатив»;
«Центр місцевої активності на базі будинку культури»;
«Історії діяльності НДО у соціокультурній сфері»;
«Основи економічного розвитку громади»;
«Основи сталого споживання в громаді»;
«НДО: основи менеджменту, орієнтованого на результат».



Дирекція ГО "Центр "РОДІС" дякує активістам Єгору Базавлуку, Ользі Мосіній, Сергію Попову, Олені Середі та Анастасії Походій, а також завідувачу сектором роботи з молоддю Володимиру Дмитренку за допомогу в проведені чергового етапу міської акції "Подаруй бібліотеці книгу".

0 коммент.:

Дописати коментар