пʼятницю, 9 грудня 2011 р.

Фініш мережевої акції «Подаруй бібліотеці книгу!» в Комсомольську


5 грудня 2011 р. у Комсомольську (Полтавщина) відбулось урочисте передання книг, зібраних під час міської акції «Подаруй бібліотеці книгу!», працівникам центральної міської публічної бібліотеки. Ця акція пройшла в рамках діяльності мережі громадських організацій Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!» за підтримки Національного фонду підтримки демократії.

Організатором мережевої акції «Подаруй бібліотеці книгу!» у м. Комсомольськ виступила громадська організація «Центр «РОДІС», яка є членом мережі ГО Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!». Офіційними партнерами акції «Подаруй бібліотеці книгу!», що тривала у Комсомольську з 24 жовтня по 15 листопада, виступили всі міські загальноосвітні навчальні заклади, відділ освіти виконкому Комсомольської міської ради разом з міським методичним кабінетом, відділ у справах сім'ї та молоді та відділ культури і туризму виконкому Комсомольської міської ради, Інтернет-провайдер ТРК "ГОК". Підтримали акцію також і депутати Комсомольської міської ради Валерій Ткаченко та Неллі Карпець.

В ході акції «Подаруй бібліотеці книгу!» у Комсомольську було організовано діяльність 8 пунктів збирання книг, в яких зібрано майже 700 книг. За збір книг в цих пунктах відповідали Людмила Дереча (ЗОШ №1), Наталія Масляник (ЗОШ №2), Оксана Урода (Гімназія ім. В.О.Нижниченка), Сніжана Лапіна (ЗОШ №4), Ірина Станкевич (НВК ім. Л.І.Бугаєвської), Олена Каракуця (ЗОШ№6), Валентина Кібець (Дмитрівська СЗОШ), Наталія Григор'єва та Анастасія Гусарова (НВЦ), Оксана Цілуйко (відділ у справах сім'ї та молоді виконкому). Книги було зібрано найрізноманітніші: від технічної літератури і словників до дитячих книжок. Організатор акції, громадська організація Центр «РОДІС», також зробила акційний внесок - набір книг для бібліотечки громадського діяча. Це довідкові і методичні видання щодо заснування, менеджменту, інституційного розвитку недержавних організацій. Завдяки Інтернету про проведення у Комсомольську акції «Подаруй бібліотеці книгу!» дізнався один із мешканців Києва, Денис Глезер. Він написав на адресу громадській організації «Центр «РОДІС» листа про те, що теж хоче взяти участь в цій акції. Крім того, до нього долучились його друзі. Разом вони передали з Києва до Комсомольська 25 книг.



Під час фінішного заходу мережевої акції «Подаруй бібліотеці книгу!», що відбувся 5 грудня, організатори акції «Подаруй бібліотеці книгу!» публічно передали працівникам центральної міської бібліотеки Комсомольська майже 700 книг, зібраних в ході акції. Тетяна Бурдуковська, директор центральної міської публічної бібліотеки м. Комсомольськ, подякувала всім учасникам акції за суттєве поповнення бібліотечного фонду і висловила сподівання, що подібні акції стануть традиційними. Представники ГО «Центр «РОДІС» вручили сертифікати та подяки партнерам і безпосереднім учасникам акції «Подаруй бібліотеці книгу!».

Депутат Комсомольської міської ради Неллі Карпець, яка теж зробила особистий «книжковий» внесок, а також взяла участь в публічному переданні книг, відзначила велику роль міської бібліотеки у наданні інформаційних ресурсів широкому загалу комсомольчан, а також висловила впевненість, що завдяки спільним зусиллям громади цей культурний заклад є справжнім духовним центром та важливим стратегічним ресурсом розвитку міста.



Публікації про початок та перебіг акції можна побачити тут:
- «Акція "Подаруй бібліотеці книгу!" - у Комсомольську» http://www.rodis.org.ua/2011/11/blog-post_02.html
- «У Комсомольську розпочався 2-й етап акції "Подаруй бібліотеці книгу!" http://www.rodis.org.ua/2011/11/2.html
- «Робота в рамках акції "Подаруй бібліотеці книгу!" продовжується» http://www.rodis.org.ua/2011/11/blog-post_1744.html

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує всім партнерам, а також своїм активістам за активну участь в організації мережевої акції «Подаруй бібліотеці книгу!» у Комсомольську.

0 коммент.:

Дописати коментар