неділю, 22 липня 2012 р.

Моніторинг притулку для постраждалих від насильства в сім'ї у Полтаві


Цьогоріч від початку літа в Україні відбувається моніторинг закладів та установ, які надають допомогу постраждалим від насильства в сім’ї http://www.rodis.org.ua/2012/07/blog-post_25.html

Представники Міжнародного центру «Ла Страда-Україна» разом із фахівцями у сфері протидії домашньому насильству з державного та громадянського секторів у кожній області та АР Крим відвідують заклади та установи, які можуть надавати послуги для постраждалих від насильства в сім’ї. Моніторинг здійснюють спеціальні моніторингові групи, які з’ясовують наскільки спроможний кожен регіон України підтримувати й допомагати жінкам та дітям, що опинилися у ситуації домашнього насильства.

6 липня 2012 р. одна з таких моніторингових груп Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» побувала в Полтаві. Моніторинг відбувся за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської облдержадміністрації. У складі моніторингової групи працювали:
- президент Центру «Ла Страда – Україна» Катерина Левченко;
- директор юридичного департаменту Центру «Ла Страда – Україна» Маріана Євсюкова;
- координатор НТМ в Полтавській обл. Центру «Ла Страда – Україна» Лілія Дмитренко.

Під час моніторингу фахівці Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» зустрілися з директором громадської організації «Полтавський центр сім’ї «Родинний дім» Лідією Сафроновою. На базі цієї недержавної організації є Реабілітаційний центр для осіб в кризовому стані з притулком. Саме він і став об’єктом моніторингу.



В процесі моніторингу було з’ясовано, що дана недержавна установа була створена в 2009 році для надання послуг особам (в т.ч. з дітьми), з сімей, де було вчинено насильство чи існує реальна його загроза, а також потерпілим від торгівлі людьми та іншим особам, що перебувають у кризовому стані. Розташований притулок громадської організації «Полтавський центр сім’ї «Родинний дім» в окремій будові у приватному секторі забудови м. Полтави. Адреса знаходження притулку є «закритою» інформацією - передбачено, що вона повідомляється особам, які є безпосередньо постраждалими від насильства в сім’ї, торгівлі людьми тощо.

На жаль, наразі реабілітаційний центр для осіб в кризовому стані з притулком громадської організації «Полтавський центр сім’ї «Родинний дім» наразі не функціонує через відсутність фінансування. Моніторинг здійснювався за спеціально розробленою експертами анкетою, яка оцінює матеріально-технічне забезпечення закладів, спектр послуг, потреби закладів тощо.

Контакти ГО «Полтавський центр сім'ї «Родинний дім»:
Сафронова Лідія Андріївна,
тел. (050) 404-72-73, (0532) 69-17-39

0 коммент.:

Дописати коментар