понеділок, 23 липня 2012 р.

Громадськість здійснює моніторинг


19 липня 2012 р. у Комсомольську пройшла інформаційна акція «Громадськість здійснює моніторинг». Захід відбувся за підтримки Національної тренерської мережі в Полтавській області Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна» та Інтернет-провайдера «ТРК «ГОК».

Акція «Громадськість здійснює моніторинг» була проведена в низці установ та організацій міста, зокрема, у виконкомі Комсомольської міської ради, міському відділі освіти та ін.. Акцію провели активісти Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС», які входять до Полтавської регіональної тренерської мережі НТМ Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна».



Під час акції активісти закликали комсомольчан до прояву активної громадянської позиції і приєднання до здійснення моніторингу повсякдення, який був ініційований Центром «Ла Страда – Україна». В ході заходу хлопці і дівчата поширювали буклет «Громадськість здійснює моніторинг», який містить інформацію щодо законодавчої бази, що дозволяє здійснювати даний моніторинг. В його рамках триває документування прикладів гендерної дискримінації та насильства в оточуючому просторі: в освітній, культурно-інформаційній, трудовій, соціальній сферах.

За підсумками монітрингу готуються і подаються звернення для оскарження до різних інституцій, зокрема, до Експертної ради при Мінсоцполітики України, Уповноваженого з прав людини тощо. Також зібрані приклади дискримінації будуть опубліковані у форматі спеціальних дайджестів, аналітичних звітів та оглядів Центру «Ла Страда – Україна». Найяскравіші зразки будуть подані на щорічний Всеукраїнський конкурс гендерної відзнаки та анти-відзнаки.

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за проведення акції «Громадськість здійснює моніторинг» активістам Єгору Базавлуку, Альоні Шуть, Надії Єршовій, а такоhttp://www.blogger.com/img/blank.gifж завідувачу сектору роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.

***************

Якщо вас непокоїть та обурює засилля відверто сексистської реклами (з меседжами типу «Оближи шари», «Роздвинь палички», «Дівчина в подарунок» тощо), дискримінаційні вислови на кшталт «Місце жінки на кухні, а не у прийнятті рішень», аудіо- та відео-ролики з пропагандою насильства, закликаємо долучитись до моніторингової команди.

Якщо ви маєте гостре око та активну громадянську позицію і не хочете стояти осторонь порушення прав людини в Україні, фіксуйте ці прояви та надсилайте їх на спеціальну електронну скриньку monitoring@la-strada.org.ua Зразками можуть бути фото (макети друкованої, зовнішньої та інтернет-реклами, колажі та ін.), відео (рекламні ролики, музичні кліпи), аудіо (наприклад, пісні), цитати публічних осіб тощо. Додавайте до них ваші коментарі з приводу того, чому ви вважаєте цей продукт дискримінаційним.

0 коммент.:

Дописати коментар