середу, 20 червня 2012 р.

Стартував проект моніторингу притулків для постраждалих


Щороку до міліції із заявами про вчинення насильства в сім’ї звертаються понад 100 тисяч громадян України. В 2011 році на Національну «гарячу лінію» з питань запобігання насильству в сім’ї Центру «Ла Страда-Україна» більше подзвонили 12 тисяч абонентів.

Різні прояви насильства в родині не є новою бідою нашого суспільства, проте тепер, долаючи стереотипи, більше постраждалих наважуються звернутися по допомогу. Наскільки спроможний кожен регіон України підтримувати й допомагати жінкам та дітям, які опинилися у ситуації домашнього насильства, з’ясовуватимуть спеціальні моніторингові групи протягом літа-осені цього року.

Проект всеукраїнського моніторингу закладів та установ, які надають допомогу постраждалим від насильства в сім’ї, є новою складовою програми «Скажімо НІ домашньому насильству» - одним із результатів соціальної відповідальності компанії «Ейвон Косметікс Юкрейн», який фінансується міжнародною фундацією AVON та реалізується Центром «Ла Страда-Україна» за сприяння Міністерства соціальної політики України.

Мета проекту - отримати інформацію про спеціалізовані заклади та установи, державні і недержавні, які діють у різних регіонах країни. Адже саме до них консультанти Національної «гарячої лінії» перенаправляють абонентів, які телефонують з різних областей, чи потребують притулку у Києві. Цей моніторинг дасть можливість зрозуміти й реальний стан політики у сфері протидії насильству в сім’ї загалом, а також практичних можливостей надання і отримання допомоги.

Відтак, протягом червня-вересня 2012 року представники «Ла Страда-Україна» разом із фахівцями у сфері протидії домашньому насильству державного та громадянського секторів завітають до закладів та установ для постраждалих від насильства в сім’ї в кожній області та АР Крим.

Моніторинг здійснюватимуть за спеціально розробленою експертами анкетою, що оцінює матеріально-технічне забезпечення закладів, а також спектр послуг, які в них надаються, потреби закладів тощо.

Джерело http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_301.html

0 коммент.:

Дописати коментар