четвер, 26 липня 2012 р.

Участь у конференції громадських аніматорів


23-24 липня 2012 року в м. Чернігів відбулась міжрегіональна конференція «Мобілізація громад або громадська анімація в Україні – шанс для всіх». Її організатором виступила Чернігівська ГО «АХАЛАР» в рамках багаторічної програми «Територія розвитку», метою якої є мобілізація локальних спільнот України. Одним із учасників конференції став завідувач сектором роботи з молоддю Комсомольської ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко, який є учасником програми «Територія розвитку».

Основним завданням даної конференції було підбиття підсумків минулих років з учасниками проекту, обмін досвідом, розробка ініціатив та обговорення спільних планів на найближчі два роки.
Перелік питань, які були розглянуті під час дискусійних панелей:
- «Пріоритети та проблеми активізації громад на даному етапі розвитку України»;
- «Центри місцевої активності як установи, що об'єднують місцеві спільноти»;
- «Як мотивувати людей до громадської діяльності. Способи мотивації »;
- «Аніматори і журналісти - позитивна залежність».

Крім цього на конференції виступили партнери і друзі програми. Зокрема, директор з міжнародних зв'язків Школи ім. Г. Х. Кофоеда (Копенгаген) Оле Мелгард розповів про принципи роботи Школи з точки зору зміни конкретної людини як основного інструменту розвитку громади. Про труднощі в роботі аніматора і можливості їх подолання говорив Ігор Підгорний, керівник проекту «Self-made School» (Чернігів).



Другий день конференції був присвячений проведенню майстер-класів, частину з яких презентували самі учасники програми «Території розвитку». Представник ГО «Центр «РОДІС» провів майстер-клас «Організація клубу соціальної гри» та поділився досвідом діяльності Клубу соціальної гри, який функціонує в Комсомольську з початку 2012 року.

0 коммент.:

Дописати коментар