середу, 20 червня 2012 р.

Верховна Рада України ратифікувала конвенцію про захист дітей від сексуального насильства


20 червня 2012 р. Верховна Рада України ратифікувала конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

Цілями конвенції є запобігання сексуальній експлуатації та сексуальним розбещенням дітей і боротьба з цими явищами; захист прав дітей, які стали жертвами сексуальної експлуатації та сексуального розбещення; сприяння національному та міжнародному співробітництву в боротьбі із сексуальною експлуатацією та сексуальним розбещенням дітей.

Ратифікація цього важливого документу сприятиме протидії, запобіганню та припиненню сексуальної експлуатації дітей. Адже серед іншого конвенція передбачає, що держави-підписанти зобов’язані встановити кримінальну відповідальність за сексуальне розбещення, організацію дитячої проституції та порнографії, залучення дитини в порнографічних виставах та інше.

Ознайомитися з текстом конвенції можна на сайті Верховної Ради України в розділі "Законодавство України" http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/994_927

Джерело: http://www.unn.com.ua/ua/news/781468-vr-ratifikuvala-konventsiyu-pro-zahist-ditey-vid-seksualnogo-nasilstva?print , http://health.unian.net/ukr/detail/235474

0 коммент.:

Дописати коментар