понеділок, 25 червня 2012 р.

Молодь - проти расизму в футболі!


24 червня, коли в Україні відзначають День молоді, активісти Комсомольської міської громадської організації «Центр «РОДІС» провели вуличну акцію «Молодь - проти расизму в футболі».

Расизм і расова дискримінація є одним з грубих порушень міжнародного права. Необхідно позбуватися расової нетерпимості, адже насправді расизм - це свого роду лише ідеологічна оболонка насправді неіснуючої проблеми. Це стереотип, звичайне упередження, яке, на жаль, ще живе в людському суспільстві.

Акція «Молодь - проти расизму в футболі» відбулася в рамках проекту «Всі як один проти расизму і ксенофобії у футболі» та Всеукраїнської соціальної кампанії «Давай разом», що приурочена до Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012» в Україні.

Метою акції стало подальше попередження дискримінаційних проявів серед футбольних вболівальників. Адже даний профілактичний захід є вже не першим в низці акцій, спрямованих проти расизму і ксенофобії. Попередня подібна акція відбулася в березні http://www.rodis.org.ua/2012/03/blog-post_28.html з участю гравців ФК «Гірник-Спорт» (Комсомольськ Полтавської обл.). Цього разу акцію підтримали Національна тренерська мережа Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» та інтернет-провайдер ТРК «ГОК».



Під час акції «Молодь - проти расизму в футболі» активісти розповсюджували серед комсомольчан спеціальні акційні буклети «Інструкція поводження з расизмом» Міжнародного центру «Ла Страда – Україна», який було надруковано за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Данії. В буклетах просто і доступно розкрито такі поняття, як «расизм», «ксенофобія», а також «права людини» та ін.

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за активну участь в проведенні акції Тарасу Дубині та Олегу Святову, а також завідувачу сектору роботи з молоддю Володимиру Дмитренко.

0 коммент.:

Дописати коментар