середу, 18 квітня 2012 р.

Про забезпечення громадян засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення (телетюнерами)


В Україні вже збудовано і на повну потужність працює телемережа цифрового наземного ефірного мовлення. Це означає, що тепер через звичайну антену можна дивитися безкоштовно понад 20 (незабаром 32) українські телеканали у високій цифровій якості зображення та звуку. Для приймання цього сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер. Враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу на цифрове ефірне мовлення, 21 березня 2012 року Урядом прийнято постанову «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

Зазначеним рішенням Кабінету Міністрів України визначено категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати зазначені засоби (телетюнери), а саме:

- усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп);
інваліди війни третьої групи;
- особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні;
- особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
- особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Для безкоштовного одержання телетюнеру, громадяни, що відносяться до вказаних категорій, повинні до 1 липня 2012 року звернутися до управлінь праці та соціального захисту населення, але тільки за місцем реєстрації.

Для заповнення відповідної заяви при собі необхідно мати:
- паспорт,
- ідентифікаційний код,
- пенсійне посвідчення або посвідчення особам, які одержують державну соціальну допомогу, відповідно до законів України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам”, „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам”.

Зразок заяви на безоплатне забезпечення засобом приймання сигналів цифрового телерадіомовлення http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=91312&cat_id=91290

Додатково до заяви додаються такі документи:
- інвалідами - копія довідки МСЕК про встановлення інвалідності;
- інвалідами війни ІІІ групи - копія довідки МСЕК про встановлення інвалідності, а також копія посвідчення інваліда війни;
- особами, які виховують дитину-інваліда, - копія медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років і копія свідоцтва про народження дитини.

Доставка телетюнерів громадянам буде здійснюватись поштою.
Безкоштовне надання телетюнерів буде відбуватися за правилом: один телетюнер - на одне житлове приміщення (будинок).

У разі неможливості звернутися безпосередньо до управління праці та соціального захисту населення прийом документів може бути проведено за місцем проживання.

Для мешканців сіл Дмитріської сільської ради з 02.05.2012р. буде організовано прийом документів у приміщенні сільради та під час виїзних прийомів.
Особи, які будуть звертатися на прийом для оформлення субсидії на неопалювальний період та мали право на субсидію протягом опалювального періоду 2011-2012 років, можуть одночасно оформити заяву на отримання телетюнера.

Управління праці та соціального захисту населення у м. Комсомольську знаходиться за адресою вул. Миру, 29 та працює з 8.00 до 17.00.
Телефони для довідок: 3-26-70, 2-14-71, 2-64-91.

Джерело: офіційний сайт Комсомольської міської ради http://www.komsomolsk.org.ua/index.php?newsid=867


0 коммент.:

Дописати коментар