пʼятницю, 17 лютого 2012 р.

Ми - ЗА безпечний Інтернет!


Комсомольська міська громадська організація «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС» продовжує превентивну роботу з питання попередження онлайн-загроз і захисту дітей в Інтернет, що здійснюється в рамках діяльності Національної тренерської мережі Міжнародного центру «Ла Страда – Україна» в Полтавській області.

7 лютого 2012 року активісти ГО «Центр «РОДІС» провели чергову акцію під гаслом «Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію», присвячену Дню безпечного Інтернету. Акція відбулась за підтримки Міжнародного Центру "Ла страда - Україна" та Інтернет-провайдера «ТРК «ГОК».

Акція «Зупини насильство над дитиною, повідом про дитячу порнографію!» мала дві складові: "реальну" і "віртуальну".

Під час "реальної" частини акції активісти Ірина Дудченко, Аліна Кулик та Олег Ржавін завітали в офіси основних Інтернет-провайдерів міста з проханням поширити серед користувачів своїх послуг буклети "Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію", які містять адресу "електронної гарячої лінії з протидії дитячій порнографії" Центру "Ла Страда - України" http://internetbezpeka.org.ua/ . На дану електронну "гарячу лінію" слід направляти інформацію про Інтернет-ресурси, що містять дитячу порнографію. Ця інформація передається відповідним Інтернет-провайдерам з метою блокування такого контенту, а також буде надсилається до Департаменту боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми МВС України для подальшого розслідування та реагування.



"Віртуальна" частина акції відбулась безпосредньо в мережі Інтернет. В ній взяли участь Ольга Мосіна, Світлана Мосіна, Павло Косоруков, Сергій Попов, Євген Буркаль, Анна Мохонько, Тетяна Бейгул. Протягом дня активісти поширили інформаційний відеоролик "Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію" http://www.youtube.com/watch?v=vYPcIYz6ae8 за принципом «вірусного» маркетингу серед користувачів соціальних Інтернет-мереж ВКонтакте, Facebook, Twitter, Одноклассники, Мой мир та Фото-страна. В ході віртуальної частини акції було здійснено 1237 первинних «вірусних» інформаційних контактів з метою поширення акційної інформації.


Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію!


Електронна гаряча лінія з протидії дитячій порнографії в Інтернеті:

http://internetbezpeka.org.ua/

0 коммент.:

Дописати коментар