пʼятницю, 17 лютого 2012 р.

Кодекс щодо захисту дітей від жорстокого поводження в мережі Інтернет - для Інтернет-провайдерів


20 лютого 2012 о 13:30 в інформаційному агентстві УНІАН під час прес-конференції Уповноважений Президента України з прав дитини та Центр «Ла Страда-Україна» презентують Кодекс щодо захисту дітей від жорстокого поводження в мережі Інтернет, спрямований на боротьбу зі шкідливим для дітей Інтернет-контентом. Нову соціальну ініціативу на сьогоднішній день уже підтримали такі провайдери Інтернет, як «Київстар», МТС та «Укртелеком».

Учасники прес-конференції: Юрій Павленко, Уповноважений Президента України з прав дитини; Жанна Пархоменко, директор з корпоративних зв'язків «Київстар»; Вікторія Рубан, начальник відділу зв’язків з громадськістю «МТС Україна»; Представник компанії «Укртелеком» (на підтвердженні); Катерина Левченко, президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна»; Алла Шлапак, Голова постійної Комісії Київради з питань гуманітарної політики; Руслан Пахомов, заступник начальника Управління у боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми МВС України.

Основним завданням Кодексу є об’єднання провайдерів Інтернет-послуг у боротьбі з поширенням дитячої порнографії, матеріалів, що пропагують жорстоке поводження з дітьми та популяризацію інструментів боротьби із цим негативним контентом, правил Інтернет-безпеки, батьківського контролю під час користування Інтернетом дітьми. Створення такого документу ініціював Центр «Ла Страда-Україна».

Сьогодні у всесвітній мережі циркулює понад 12 мільйонів одиниць контенту, що містить дитячу порнографію. За даними Фонду Internet Watch Foundation, Україна займає 7-ме місце у світі за розповсюдженням дитячої порнографії в Інтернеті. За даними дослідження Міжнародної організації ЕКПАТ, 28 % пошукових запитів у мережі Інтернет виявились пов’язаними з порнографією. Щоденно вони складають 68 мільйонів. На електронну «гарячу лінію» з протидії дитячої порнографії в Інтернеті www.internetbezpeka.org.ua, яка працює на базі «Ла Страда-Україна», протягом 2009-2011 років надійшло 192 повідомлення про дитячу порнографію.

Кодекс розроблено в рамках проекту «Заклик до активізації дій по захисту дітей від сексуальної експлуатації через використання інформаційних та комунікаційних технологій у країнах СНД та Балтійського регіону» за фінансової підтримки Міжнародної організації ЕКПАТ.

Додаткова інформація за тел. 0937749809 (Ліза Рай, Центр «Ла Страда-Україна») .

Джерело http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_230.html

0 коммент.:

Дописати коментар