пʼятницю, 17 лютого 2012 р.

Уряд схвалив концепцію протидії торгівлі людьми до 2015 року


Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням 15 лютого схвалив Концепцію Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року.

Як повідомив перший заступник Міністра соціальної політики України Василь Надрага, проект акта було розроблено на виконання Указу Президента від 22 квітня 2011 року «Про Національний план з виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України» та на виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми».

За словами Василя Надраги, у 2010 році, за даними органів внутрішніх справ, 277 осіб потерпіли від торгівлі людьми, у тому числі 41 дитина. За 8 місяців 2011 року повернуто в Україну 211 потерпілих, у тому числі 14 дітей.

З метою недопущення цих злочинів Концепцією передбачається подальше вдосконалення національного законодавства та підвищення професійного рівня персоналу державних органів, які займаються цією проблемою. Планується запровадити і постійний моніторинг злочинів та аналіз їх причин, що, на переконання Мінсоцполітики, надасть можливість попереджати ці злочини, а також координацію державних та правоохоронних органів з недопущення злочинів та підвищення ефективності інформаційно-роз’яснювальної роботи. Особам, які постраждали від торгівлі людьми, надаватиметься допомога з реабілітації та відповідні соціальні послуги.

http://www.kmu.gov.ua

0 коммент.:

Дописати коментар