неділю, 19 лютого 2012 р.

Доброта - це, перш за все, добрі вчинки


Нещодавно ми відзначали День доброти, робили гарні й добрі справи. Важливо, щоб все це не закінчилося одним днем. Доброта має постійно супроводжувати наше життя, тоді вона буде істинною. А ще нам усім треба пам'ятати, що доброта - це, перш за все, добрі вчинки. Для кого? Для всіх, хто поруч - для людей, рослин, тварин.

Наразі кінець зими, але мороз і холоднеча поки що не думають здавати свої позиції. Тож проявіть доброту, допоможіть зимуючим птахам дожити до весни. Це в силах кожного з нас. Зробити просту годівничку нескладно, складніше не забувати насипати туди їжу для птахів. А ще при цьому треба пам'ятати, що підгодовувати птахів треба вміючи, щоб не нашкодити їм.

Найкращою їжею для них є несмажене насіння, несолоне сало, крихти від сиру, печива, тортів, тістечок . Не можна сипати в годівницю шматочки чорного хліба, класти солону їжу, смажене насіння. Рисова чи пшоняна крупа, розбухаючи в шлунках пташок, може спричинити їхню загибель. Отже, крупи спершу треба приварювати. Можна почастувати пернатих звареною «в мундирах» картоплиною, розрізаною чи розламаною навпіл, шматочками фруктів, ягодами калини й горобини.




Птахи сподіваються на вашу допомогу.

Допоможіть зимуючим птахам пережити сніг і морози, як це, наприклад, роблять мешканці одного з будинків по вул. Леніна в Комсомольську.

Фото Оксани Рубльової


0 коммент.:

Дописати коментар