середу, 22 лютого 2012 р.

Вітаємо ГО «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність» з 5-річним ювілеєм!


21 лютого 2012 р. відзначила своє 5-річчя Комсомольська ГО «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність». В день народження організації відбулись урочистості, в яких взяли участь діти та батьки, члени ГО «Ніжність», і багато гостей. Зокрема заступник міського голови з гуманітарних питань Надія Угнічева, заступник директора ВАТ «Славутич-руда» Анатолій Рясний, директор міського ЦСССДМ Олена Запсельська, директор ЗОШ № 4 Алла Куракіна, керівники і представники міських громадських організацій «Центр муніципального розвитку», «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС», «Зелений світ», «Інваспорт», «Стимул», «Червоний хрест», представники місцевих ЗМІ, а також волонтери ГО «Ніжність» Євген Мошнінов, Валерія Каверзнєва, Каріна Головко, Вікторія Прокудіна та ін.

Голова ГО «Ніжність» Олександр Сітьков та його заступниця Олена Голов’ятинська висловили подяку за підтримку у створенні організації 5 років тому приватним підприємцям Володимиру Кузьміну та Михайлу Черневському, а також начальнику відділу у справах сім’ї та молоді виконкому міської ради Тетяні Оробченко. Очільники організації-ювіляра щиро дякували іншим громадянам нашого міста, для яких дитячі потреби і проблеми є важливою справою. Слова подяки лунали за любов, доброту і чистоту серця, а також практичні вияви їхньої і турботи до дітей з особливими потребами. У них різні посади, різна діяльність, багато надзвичайно важливих справ, в т.ч. державних, та вони знаходять сили й час на допомогу дітям.

Усі, хто знаходився цього дня в урочистій залі, теплом своїх сердець, чистотою душі, висотою думок і щирими усмішками створили надзвичайну теплу, родинну, ніжну ауру. А, можливо, це ще й тому, що всіх їх об’єднала «Ніжність» - громадська організація, що зустріла свій перший ювілей – 5 років. Вона має чималі успіхи та впевненість у майбутньому. За п’ять років організація стала переможцем 6-х конкурсів соціальних проектів. Всі вони успішно реалізовані та мають своє логічне продовження. Крім того, видається «Інформаційний бюлетень» організації, в якому висвітлюється робота, життя та проблеми товариства. Члени організації займаються у спортивних секціях, беруть участь у змаганнях з легкої атлетики, плавання. Громадська організація у своїй роботі застосовує новітній метод реабілітації - іппотерапію.

У 2008 та у 2011 рр.. завдяки спонсорській допомозі ВАТ «Полтавський ГЗК» та Благодійного Фонду Полтавського ГЗК, ГО «Ніжність» вивозила своїх дітей на відпочинок до узбережжя Чорного моря. Розширені можливості швацької майстерні, що надає послуги дітям-інвалідам та залучає до спільної справи їхніх батьків. На базі офісу товариства для дітей-інвалідів організовані заняття з музичним та соціальним педагогами, логопедом, дефектологом, психологом; а також заняття з прикладного мистецтва – бісероплетіння, орігамі, артотерапії. Також проводяться комп’ютерні курси, курси з крою та шиття, перукарів, англійської мови, зі справовиробництва. Усе ці добрі справи, а також багато інших стали можливі завдяки благодійній допомозі спонсорів ГО «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність»: генерального спонсору ВАТ «Полтавський ГЗК» та Благодійного Фонду Полтавського ГЗК, головного спонсору ТОВ «Єристівський ГЗК», а також Комсомольській міській раді, ВАТ «Славутич-руда», МКМ «Міськсвітло», філії «Полтаваобленерго», ТОВ ПКО «Кисень» та ін.


Під час святкування дня народження ГО «Ніжність» дітей і батьків порадували веселими піснями і запальними танцями творчі колективи міського ЦДтаЮТ та ЗОШ №4. І, звичайно ж, кульмінацією свята став великий торт – подарунок від ТОВ ПКО «Кисень».



Залишилося додати, що на прохання директора ГО «Ніжність», організаційну допомогу в підготовці і проведення ювілейного вечора надала міська ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС», в т.ч. член її дирекції Наталія Ткаченко (ведуча свята). Допомагали також активісти ГО «Центр «РОДІС» Ольга Мосіна, Єгор Базавлук, Любов Макаренко, Надія Єршова, Аліна Кулик, а також завідувач сектору роботи з молоддю Володимир Дмитренко.

0 коммент.:

Дописати коментар