неділю, 19 лютого 2012 р.

Як Комсомольськ відзначав день доброти


17 лютого в Україні відзначили Міжнародний день спонтанного прояву доброти. З цієї нагоди країною поширилась "Епідемія доброти" - громадський захід, що був ініційований у 2010 р. двома Вінницькими громадськими об’єднаннями: БФ «Подільська громада» та БФ «Бригантина». У 2011 р. громадська акція «Епідемія доброти» набула статусу Всеукраїнської, в якій взяли участь активісти з 54 міст. В 2012 р. акція пройшла в понад 70-ти містах України, а також поширилась в Росії, Німеччині, Грузії, Литві, Вірменії, Молдові і Польщі. Таким чином, в 2012 р. «Епідемія доброти» стала міжнародною.

Полтавщина не залишилась осторонь цієї масштабної громадської ініціативи. Зокрема за підтримки міської влади, а також фінансової підтримки ТОВ «Телерадіокомпанія «ГОК» і організаційної підтримки Вінницького БФ «Подільська громада» Всеукраїнська акція «Епідемія доброти» прийшла до м. Комсомольська. Її координатором стала Комсомольська міська громадська організація «Центр «РОДІС». Керували міськими заходами активістки Кіра Озюменко та Ірина Дудченко, їм допомагали члени оргкомітету Олег Ржавін, Аліна Кулик і Павло Косоруков. 11 лютого відбулись збори активістів з підготовки до "Епідемії доброти" http://www.rodis.org.ua/2012/01/blog-post_28.html

17 лютого у Комсомольську пройшла ціла низка різних акцій, флешмобів та інших заходів, спільною метою яких стало привернення уваги городян до добрих вчинків, гарних справ, хороших слів, тепла і взаємопідтримки. Офіційними партнерами ГО «Центр «РОДІС» виступили міська публічна бібліотека, професійний гірничий ліцей, політехнічний технікум, відділ освіти виконкому міської ради та його методичний кабінет, всі загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади міста; міський Палац культури і творчості, відділ з фізичної культури та спорту виконкому міської ради, управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міська лікарня, відділ у справах сім’ї та молоді виконкому міської ради, Дитяча рада і Парламент дітей м. Комсомольська, місцеві засоби масової інформації.



"Епідемія доброти" у Комсомольську стартувала вранці о 9.00 у вигляді акціії «Флешка доброти». Її учасниками стали активісти-"посланці доброти", студенти політехнічного технікуму і професійного гірничого ліцею, представники місцевих ЗМІ. В акції взяла участь також Антоніна Нецко, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики відділу організаційного забезпечення діяльності Комсомольської міської ради. Учасники акції розпакували «флешку доброти», з якої злетіла в небо нашого міста ціла купа яскравих повітряних кульок - символів «вірусів доброти».


Після цього в усіх 9-ти міських дитячих садках розпочалась акція «Дитячий садок – територія доброти і позитиву», в ході якої педагоги проводили освітні тематичні заходи «Що таке доброта». Дошкільнята отримали багато знань про доброту і про добрі вчинки.


Вихованці 9-ти дитячих садків також взяли участь в акції «Доброта лікує». Вони підготували для комсомольчан, які в ці дні хворіли, малюнки з побажаннями скорішого одужання. Малюнків було так багато, що вийшли цілі «стрічки доброти», які активісти ГО «Центр «РОДІС» зібрали і передали в різні відділення міської лікарні.


Педагоги 6-ти міських загальноосвітніх закладів у рамках акції «Школа – територія доброти і позитиву» організували різні форми роботи зі школярами («скарбнички добрих справ», виставки малюнків і колажів на тему «Що таке доброта» та ін.)


Також учні 6-ти шкіл взяли загальноосвітніх закладів взяли участь в міській акції «Листівки гарного настрою». Вони виготовили саморобні листівки з добрими побажаннями для комсомольчан. Потім ці листівки активісти роздавали городянам на вулицях міста.


Інші активісти, учасники акції «Квіти доброти», на вулицях дарували комсомольчанам яскраві квіти. І хоча квіти були паперовими, однак радісні посмішки на обличчях городян, що їх отримали в дарунок, були найсправжнісінькими.


Після цього активісти-«посланці доброти» розпочали наступну акцію «Добрий прогноз». Дівчата і хлопці зі спеціальними скриньками в руках пропонували перехожим дізнатися про «добрий прогноз» для себе. Звичайно ж, усі «прогнозні» цидулочки містили добрі побажання.


В цей же час інша група «посланців доброти» наносила візити в установи і організації, роздаючи городянам картки зі словами «Посміхнись!» і «Дякуємо за доброту!». А ще на комсомольчан чекали «Зупинка доброти» і «Зупинка подяки».


Під вечір активісти провели акцію «Кульки доброти» на вулиці Миру, в ході якої закликали земляків до частішого прояви доброти і дарували дітям, і дорослим яскраві повітряні кульки.


Завершила «Епідемію доброти» у Комсомольську акція «Вогники доброти» на Театральній площі біля міського Палацу культури і творчості. На площі лунали пісні про доброту, учасники попередніх акцій, представники місцевих ЗМІ, а також усі бажаючі городяни запалили свічки. Маленькі вогники палаючих свічок символізували «світло доброти». З цими свічками учасники останньої акції розійшлися додому. Ця завершальна акція стала символом поширення доброти в домівки комсомольчан.


Всі акції «Епідемії доброти» у Комсомольську були добрими й світлими. Їх організатори сподіваються, що це світло доброти залишиться ще довго в душах людей. Ми впевнені, що коли людина буде щирою і доброю насправді, не буде соромитися проявляти доброту до оточуючих щодня, то життя обов'язково віддячить їй.

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» щиро дякує усім-усім партнерам «Епідемії доброти» у Комсомольську, а також її керівникам, членам оргкомітету та активістам – безпосереднім учасникам підготовки та проведення міських акцій: Ірині Дудченко, Кірі Озюменко, Олегу Ржавіну, Павлу Косорукову, Аліні Кулик, В’ячеславу Абазі, Любові Макаренко, Оксані Рубльовій, Світлані Поваровій, Дар’ї Єремеєвій, Євгену Мошнінову, Валерії Дерега, Олені Середі, Єгору Базавлуку, Ользі Мосіній, Альоні Шуть, Надії Єршовій, Тетяні Дідик, Сергію Попову, Сергію Гончаренко, Валерії Борисовій, Євгену Буркалю та Володимиру Дмитренку.

0 коммент.:

Дописати коментар