середу, 22 лютого 2012 р.

Центр "Ла Страда-Україна" закликає небайдужих підписати відозву з приводу дискримінаційних закликів, спрямованих проти української співачки Гайтани


Центр "Ла Страда-Україна" закликає небайдужих підписати відозву з приводу дискримінаційних закликів, спрямованих проти української співачки Гайтани (підписати листа з відозвою можна тут http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_materials_show_152.html ):



Ми, представники та представниці громадських організацій, висловлюємо обурення расистськими та дискримінаційними закликами представників ВО «Свобода», які спрямовані проти української співачки Гайтани, яка має представляти Україну на цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення».

Ми також висловлюємо свою підтримку співачці, яка виявляє активну громадянську позицію. Гайтана, разом з Ані Лорак, Василем Вірастюком, Андрієм Шевченко, сьогодні є обличчям всеукраїнської кампанії «Червона картка», складової соціального проекту до Євро-2012 «Давай разом!», спрямованої на протидію насильству, експлуатації, порушенням прав жінок, торгівлі людьми, ґендерній дискримінації.

Расизм, мова ворожнечі є неприпустимими явищами для України, яка заявляє по те, що поділяє демократичні і гуманістичні цінності, цінності прав людини, і є злочином проти людства. Таким само неприпустимим явищем є дискримінація і за іншими ознаками, в тому числі статі. Тільки 21 лютого 2012 року Європейська комісія проти расизму та нетерпимості (ЄКРН) оприлюднила нову доповідь по Україні, в якій зазначається, що незважаючи на те, що було досягнуто певних успіхів, велика кількість питань продовжують викликати занепокоєння. Заяви представників ВО «Свобода» - яскраве підтвердження тому, що проблема дискримінації є в Україні дуже серйозною.

Ми закликаємо відповідальні органи державної влади дати адекватну оцінку у відповідності із міжнародними стандартами прав людини заявам представника ВО «Свобода» і не допускати подальшого поширення расистських, дискримінаційних та ксенофобських заяв.

підписати листа з відозвою можна тут
http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_materials_show_152.html


***
Суть проблеми:
Партія "Свобода" піддала різкій критиці підсумки відбіркового конкурсу на "Євробачення", згідно з яким Україну буде представляти темношкіра українська співачка Гайтана. Далі тут http://kp.ua/daily/210212/326006/

0 коммент.:

Дописати коментар