четвер, 23 лютого 2012 р.

У Комсомольську відбувся форум багатодітних родин


22 лютого у великій залі виконкому Комсомольської міської ради відбувся міський форум багатодітних родин, міста Комсомольська, які виховують 3-є та більше дітей віком до 18-ти років.

Окрім самих багатодітних родин у заході взяли участь представники організацій та установ, зокрема ЦСССДМ, ССД, УПСЗН, УОЗ, міськво, загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, голови громадських організацій, представники ЗМІ.

Організатором форуму багатодітних родин виступив відділ у справах сім'ї та молоді. Відкриваючи захід, Тетяна Оробченко, очільниця відділу у справах сім'ї та молоді, повідомила, що на сьогодні у Комсомольську мешкає 151 сім'я, що виховує 3-х і більше дітей віком до 18-ти років. До речі, в минулому році багатодітних сімей було зареєстровано 138.



Учасників форуму привітала секретар Комсомольської міської ради Світлана Калашнік. Також в роботі форуму взяла участь заступник міського голови Надія Угнічева. Вона познайомила присутніх з результатами соціального моніторингу, який було проведено у січні 2012 р.

На форумі обговорювалися проблеми соціального захисту та підтримки багатодітних родин в м. Комсомольську. Зокрема мова йшла про наступне:
- про надання пыльг при оплаті за користування житлом, комунальні послуги, користування телефоном, а також пільговий проїзд дітей у транспорті;
- пільги для дітей з багатодітних сімей, які відвідують загальноосвітні і дошкільні навчальні заклади;
- про соціальні послуги, які надає поліклініка «МЦ ПМСД» для багатодітних родин, зокрема, забезпечення безкоштовним харчуванням, медикаментами, отримання санаторно-курортних путівок та ін.

Такий захід для багатодітних родин у Комсомольську проводиться не вперше. Своєчасне інформування батьків, які виховують 3-х і більше дітей віком до 16-ти років, про їхні пільги, а також адресні соціальні послуги, дозволяє суттєво полегшити життя таких сімей.





0 коммент.:

Дописати коментар