суботу, 31 грудня 2011 р.

Участь ГО "Центр "РОДІС" в Молодіжній російсько-українській школі «Свободные города»


З метою розвитку співпраці між молоддю України та Росії з 18 по 23 грудня 2011 р. у двох російських містах Тамбов і Липецьк відбулась перша Молодіжна російсько-українська суспільно-політична школа «Свободные города» в рамках однойменного проекту автономної некомерційної організації «Молодежный Информационный Ресурс» (Росія). Метою стажування молодіжних лідерів з України та Росії став розвиток транскордонного російсько-української співпраці молоді, обмін досвідом, а в подальшому впровадження отриманих інноваційних ідей, знань і напрацювань з питань розвитку громадянського суспільства, регіональних ЗМІ, бізнесу, освіти, політики та ін.

Українським партнером автономної некомерційної організації «Молодежный Информационный Ресурс» (Росія) та співорганізатором школи «Свободные города» виступив Сумський обласний комітет молодіжних організацій (Україна) в рамках Програми малих грантів «Україна – Російська Федерація». Загальною метою програми стало сприяння розвитку транскордонного співробітництва в суспільно-політичній сфері між молоддю Росії і України за допомогою організації взаємного обміну інноваційним досвідом діяльності в даному напрямку між молодими фахівцями та лідерами громадської думки.

Учасниками Молодіжної російсько-української школи «Свободные города» стали четверо молодіжних лідерів з різних недержавних організацій України:
1) Сергій Слинько, представник Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру;
2) Олександр Бондаренко, представник Сумської обласної молодіжної громадської організації «Vira Project»;
3) Катерина Кондратюк, представник Здолбунівської міської молодіжної організації «АЦРГ «ЗЕОН»;
4) Володимир Дмитренко, представник Комсомольської міської громадської організації «Центр «РОДІС».



В рамках школи «Свободные города» четверо молодих представників недержавних організацій України зустрілися з молодіжними лідерами Тамбовського й Липецького регіону Росії, познайомилися з напрацюваннями російських коллег в галузі соціальної роботи, журналістики, політології, вивчали діяльність російських громадських організацій, державних органів влади, ЗМІ, політичних партій, вищих навчальних закладів та бізнес-структур.

Під час 6-денного стажування в Росії українських представників недержавних організацій приймаючою стороною було організовано обмін досвідом між російськими (тамбовськими і липецькими) та українськими молодіжними лідерами, а також підвищення кваліфікації, створено умови для ефективного спілкування для встановлення партнерства з метою реалізації в майбутньому спільних проектів.

P.S.
Із записами щоденника представника Комсомольської ГО "Центр "РОДІС" Володимира Дмитренка, учасника Молодіжної російсько-української школи «Свободные города» можна ознайомитись за посиланням: http://www.rodis.org.ua/2011/12/blog-post_3373.html

1 коммент.:

РОДІС сказав...

Проект "Свободные ГОРОДА" http://viraproject.ru/projects/svobodo-gorod/

Дописати коментар