вівторок, 22 листопада 2011 р.

Про значення Національних Ярмарків інституційного розвитку для пересічної місцевої громадської організації

17 листопада 2011 року у Києві відбувся IV Національний Ярмарок інституційного розвитку – найбільш масштабна щорічна подія в житті громадського сектору України. Цього разу ярмарок зібрав більше 300 лідерів інститутів громадянського суспільства, представників донорських організацій та органів влади. Організаторами Національного Ярмарку інституційного розвитку традиційно виступив Ресурсний центр ГУРТ та проект “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact, Inc.

Основною метою заходу було надання представникам громадських організацій майданчика для налагодження контактів та майбутньої співпраці. Саме тому IV Національний Ярмарок інституційного розвитку пройшов у діловому форматі і включав в себе виставку-презентацію послуг для інститутів громадянського суспільства, унікальні майстер-класи, експертні дискусії та широке медіа висвітлення заходу. Під час Ярмарку відбулося обговорення проблеми розвитку ефективної комунікації з громадами, стратегії розвитку громадянського суспільства в Україні, впливу ментальності на інституційну спроможність. Провідні фахівці з побудови інтерактивної організації, фандрайзингу, партисипативної фасілітації поділилися своїм досвідом з учасниками.

В заході взяв участь і представник Комсомольської міської ГО "Центр "РОДІС". Це дало можливість нашій громадській організації ознайомитись з сучасними дієвими практиками, новими ініціативами та інноваційними послугами у сфері організаційного розвитку інститутів громадянського суспільства, дізнатися про останні тенденції та виклики щодо розвитку "третього сектору" в Україні. Крім того, були налагоджені нові партнерства, з'явились нові ідеї щодо подальшого розвитку організації.



Комсомольська міська громадська організація "Центр "РОДІС" намагається уважно слідкувати за змінами в сфері розвитку громадянського суспільства України і враховувати їх під час побудови стратегії свого розвитку. Щорічну свою участь в Національних Ярмарках інституційного розвитку , що відбуваються в столиці під орудою Ресурсного центру ГУРТ, вважаємо одним із дуже важливих засобів інстутиційного розвитку і зростання.

Докладно про перебіг роботи IV Національного Ярмарку інституційного розвитку можна довідатись тут http://gurt.org.ua/news/recent/12534/
Про Ярмарки попередніх років можна дізнатись за адресою http://gurt.org.ua/capacity/arhive/

0 коммент.:

Дописати коментар