четвер, 10 листопада 2011 р.

У Комсомольську відбувся зліт волонтерів

4 листопада 2011 року у Комсомольську (Полтавщина) відбувся зліт волонтерів під орудою міського Центра соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді.




*****************************

Звіт волонтерів
(джерело http://www.komsomolsk.org.ua/index.php?newsid=766 )

Чи не найважливіша робота сьогодні – соціальна. У наш час вона не лише необхідна, а й престижна та популярна. Чимало відомих українських і світових знаменитостей долучаються до благодійництва, меценатства, волонтерства. Та мало хто знає, що ці поняття існували ще за язичницьких часів.

Найпростіші форми доброчинної діяльності задовго до хрещення Русі називали “толокою”. Сусіди запрошували один одного на збір врожаю чи будівництво, самотні вдови зверталися за допомогою до громади.

Наприкінці Х ст. розвиток благодійності розпочався із вчення про любов і милосердя. Традиції, закладені київськими князями, продовжували московські спадкоємці. Обов’язком правителів була допомога голодним, хворим та неміч-ним. Пізніше турботу про нужденних переклали на духовенство, а за правління Івана Грозного виникла ідея державної допомоги, що почалася з відкриття будинків для дітей-сиріт. У ХІХ ст. на перший план вийшло не особисте благополуччя, а служіння суспільству.

Максимально корисними громаді у наш час намагаються бути волонтери, передовсім соціальних служб. Напередодні дня працівника соціальної сфери Комсомольський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ) у ЗОШ №1 провів зліт волонтерів “Волонтерська майстерня - 2011”. До заходу долучилися міський голова С.А. Супрун, секретар Комсомольської міської ради С.О. Калашник, депутати міської ради, начальник міськво І.В. Шошина, представники навчальних закладів Комсомольська, суб’єктів со- ціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, громадських організацій міста і волонтери ЦСССДМ. На зліт завітали і гості з Києва, Луганська, Одеси, Лубен, Кобеляк.

Кожен присутній у залі мав змогу поділитися своїми емоціями й переживаннями, розповісти, чому вирішив займатися суспільною діяльністю. Переважна більшість волонтерів – підлітки, та на громадських засадах працюють і дорослі – усі небайдужі до чужої біди, чужого життя та майбутнього. Це – психологи, вчителі, лікарі, люди робітничих професій, підприємці та пенсіонери. Вони працюють на добровільних засадах, проводять просвітницьку роботу, спрямовану на формування стандартів позитивної поведінки, здорового способу життя шляхом поширення соціальної реклами, проведення консультацій та інших соціальних послуг.

Волонтери пізнають чимало інформації для себе, вчаться віддавати тепло іншим, знаходять нових друзів. Волонтерство, як одна із форм благодійності, – унікальне явище. Воно має зворотний зв’язок, і його неможливо виміряти у грошовому еквіваленті.

Організатори зльоту волонтерів “Волонтерська майстерня - 2011” відкривають двері усім бажаючим. Тож, якщо ви прихильник здорового способу життя, небайдужі до інших та вірите у казку і хочете дарувати її оточуючим – мерщій приєднуйтеся до числа волонтерів ЦСССДМ.

 Автор: Катерина СТРОМИЛО.

**************************************
В роботі зльоту волонтерів  “Волонтерська майстерня - 2011” брав участь також   представник Комсомольської громадської організації "Центр "РОДІС" Володимир Дмитренко.
.

0 коммент.:

Дописати коментар