неділю, 2 жовтня 2011 р.

Відбувся тренінг для тренерів Національної тренерської мережі Центру «Ла Страда-Україна»

1-2 жовтня 2011 р. відбувся дводенний тренінг для тренерів Національної тренерської мережі (НТМ) Міжнародного Центру «Ла Страда-Україна». Його метою стала підготовка представників НТМ для проведення інтерактивних занять з учнівською та студентською молоддю на тему гендерної рівності.

Серед основних питань, що розглядалися на тренінгу, були: основні поняття у сфері гендерної рівності; гендерні стереотипи в суспільстві, прояви та ознаки гендерної дискримінації; ідентифікація порушень гендерної рівності в різних сферах життєдіяльності (сім’я і побут, праця, політика, релігія) та її прояви в історії й сучасному світі, у т.ч. в Україні; міжнародне та національне законодавство у сфері гендерної рівності; роль освіти і виховання в утвердженні гендерної рівності у суспільстві; ресурси для взаємодії з іншими суб’єктами впровадження гендерної рівності в області; основні інтерактивні методи і форми занять для учнівської і студентської молоді з питань гендерної рівності.



Організатори тренінгу проілюстрували актуальність для України проблеми гендерної рівності, а також сприяли обміну досвідом членів НТМ у проведенні інтерактивних занять з гендерної проблематики. Учасники тренінгу розробили індивідуальні плани подальшого використання отриманих знань та умін, а також взаємодії з іншими суб’єктами роботи у сфері гендерної рівності в області.

Комсомольська міська громадська організація "Центр "РОДІС" з 2009 року має своє представництво в Національній тренерській мережі Міжнародного Центру «Ла Страда-Україна». В ході даного тренінгу навчання пройшов Володимир Дмитренко, завідувач сектору роботи з молоддю ГО "Центр "РОДІС".

Дирекція ГО "Центр "РОДІС" вдячна Андрію Алєксеєву, тренеру-координатору НТМ в Житомирській обл., за співпрацю та надані фото фрагментів тренінгу.

0 коммент.:

Дописати коментар