понеділок, 19 вересня 2011 р.

Участь громадських організацій Комсомольська в ХІІ Міжнародному Тижні освіти дорослих

З 10 по 17 вересня 2011 р. в Україні пройшов ХІІ Міжнародний Тиждень освіти дорослих, стратегічною метою якого було прямування до досягнення цілей проголошеного на період з 2003 по 2012 рік Організацією Об’єднаних Націй Десятиліття Суспільної Просвіти, що визначаються як:
- оволодіння людиною способами життя в постійно ускладнюваних суспільних взаєминах;
- опанування мовою суспільства, в якому живе людина;
- опанування культурою суспільства, в якому живе людина.
Як і в Україні, досягненню цих цілей сприяють власні національні Тижні освіти дорослих, які взаємоузгоджено також відбуваються в 52 країнах світу, що приєднались до освітнього руху дорослих.

Полтавська область приєдналась до ХІІ Міжнародного Тижня освіти дорослих і приймала гостей - учасників делегації Тижня, до складу якого входили представники міжнародних громадських організацій, провідних вузів та освітніх установ з 5 країн та 8 областей України. Головним організатором заходів Тижня у Полтавській області став Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського.

15 вересня делегація ХІІ Міжнародного Тижня освіти дорослих прибула до Комсомольська. Серед низки просвітницьких заходів відбувся і Круглий стіл з участю представників органів місцевого самоврядування, міського відділу освіти, міського методичного кабінету, а також керівників громадських організацій м. Комсомольська.

Круглий стіл був присвячений темі «Освітні проекти дорослих» і пройшов на базі Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з поглибленим вивченням економіки і права.
Під час його роботи гостям були представлені освітні проекти дорослих:

• Проект "Вікторія – шлях до перемоги" – підвищення рівня обізнаності жінок щодо важливості ролі профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози через проведення інформаційно-просвітницької кампанії в навчальних закладах і на підприємствах міста, сприяння продовженню та підвищенню якості життя жінок, проведення роботи в центрі по наданню психологічної, моральної підтримки та реабілітації цих жінок у післяопераційний період (Любов Хиль, виконавчий директор ГО "Центр муніципального розвитку").

• Проект "Створення Арт-майдану для відродження, розвитку культури та духовності творчих особистостей м. Комсомольська" – відродження та розвиток духовності різних вікових груп населення та небайдужості мешканців міста до суспільно важливих питань культурного розвитку та збереження краси міста шляхом створення на одній із прибудинкових територій цікавого місця духовного та культурного збагачення жителів міста, молоді культурними цінностями, впливу на художній рівень розвитку як окремої особистості, так і громади в цілому (Людмила Черневська, голова ініціативної групи).

• Проект "Підтримка усвідомленого батьківства" – продовження формування у свідомості міської громади "моделі доброго батька" та сприяння самореалізації чоловіка як батька шляхом проведення низки міських заходів, присвячених Всенародному Дню батька в Україні (Лілія Дмитренко, директор ГО "Центр розвитку дитини і сім'ї "РОДІС").

• Проект "Суспільний діалог в освіті" – вивчення можливостей створення громадської організації батьків для розвитку партнерства учасників освітнього навчально-виховного процесу (Наталія Тягай, директор Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з поглибленим вивченням економіки і права, голова ГО "Центр освітніх технологій").

• Проект "Школа для батьків" – розробка алгоритму організації та створення Батьківської ради м. Комсомольська та відпрацювання нормативної бази, її діяльності (Наталія Тягай, директор Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з поглибленим вивченням економіки і права, голова ГО "Центр освітніх технологій").

Також в роботі Круглого столу взяли участь голова ГО "Батьківська рада м.Комсомольська" Володимир Чистяков та голова міського добровільного товариства "Союз Чорнобиль" Анатолій Луцій.

0 коммент.:

Дописати коментар