четвер, 11 серпня 2011 р.

У Комсомольську продовжуються браслетні акції проти домашнього насильства


11 серпня 2011 року в Комсомольську, що на Полтавщині, відбулась чергова браслетна вулична акція проти домашнього насильства під гаслом «Залишайся людиною» за організаційної підтримки Комсомольського міського відділу юстиції.

Хлопці і дівчата в малинових футболках вийшли цього дня на вулиці Комсомольска вже в п'яте за нинішнє літо. Вони розповідали городянам про проблему насильства між близькими і пропонували приєднається до тих, хто сповідує неприйняття насильства, вдягнувши малиновий браслет з надписом «Залишайся людиною» - символи відмови від насильства. Пересічні комсомольчани охоче долучалися до акції, розповідали про те, що неодноразово чули і читали про її перебіг. Деякі з них зізнавалися, що їм, на жаль, доводилося стикатися з насильством у родині, але вони не знали куди звертатися за допомогою. Багато хто з людей ще здалеку впізнавали активістів по малинових футболках і самі підходили до них, просили малинові браслети, висловлюючи тим самим підтримку акції проти домашнього насильства.



Національна інформаційна кампанія проти насильства між близькими людьми «Залишайся людиною» стартувала в Києві 3 червня 2011 р. і триватиме до кінця серпня. Її організаторами є Проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» та Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України. Основна мета інформаційної кампанії проти насильства між близькими людьми "Залишайся людиною" - формувати в свідомості українців неприйняття домашнього насильства та зламати стіну мовчання навколо цього явища.

Регіональним партнером Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» і організатором браслетної кампанії у Комсомольську є громадська організація «Центр «РОДІС». Браслетні акції підтримують виконком Комсомольської міської ради, Інтернет-провайдер ТРК «ГОК», місцеві ЗМІ та Міжнародний Центр «Ла Страда – Україна».

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» висловлює вдячність провідному спеціалісту Комсомольського міського відділу юстиції Наталії Ковтун і своїм активістам, учасникам п’ятої браслетної акції у Комсомольську: Єгору Базавлуку, Євгену Драпогузу, Анастасії Кожушко, Тетяні Бейгул, Олегу Ржавіну, Аліні Кулик, Надії Войтенко, Павлу Косорукову, Кірі Озюменко, В’ячеславу Абаза, Євгену Мошнінову, Анні Гордійчук, Діані Стрижак, Ользі Мосіній, Владиславу Смайловському, Сергію Попову, Марині Соляник, Анастасії Гончар, Анастасії Корбі, Дмитрові Курило, Микиті Кухарику, а також керівнику браслетної акції Володимиру Дмитренку.



У відеороліку використано трек "Чтобы в каждой семье царил покой"
Автор тексту і виконавець Amidik / Дмитро Перетокін - засновник команди S.N.S (м. Комсомольськ), артист лейбла Man Records studio (м. Комсомольськ). Автор музики (мінус): Anno Domini Beats .

Автори відеороліка: В'ячеслав Абаза та Кіра Озюменко, активісти Комсомольської міської ГО "Центр "РОДІС".

0 коммент.:

Дописати коментар