четвер, 14 липня 2011 р.

У Полтаві є жіноча група анонімних алкоголіків


У Полтаві майже 2 роки, як при Кризовому центрі (вул. Шевченка, 5а) збирається група жінок, які мають проблеми з алкоголем, щоб боротись з цим хронічним недугом.

«Ми працюємо по 12-кроковій програмі, наразі постійними відвідувачами є кілька десятків жінок, - повідомила Новинам Полтавщини учасниця групи Олена. - Жіночий алкоголізм відрізняється від чоловічого. Він лікується набагато важче, а в залежність потрапляє жінка швидше, тому ми вирішили збиратися окремо.Причини, через які починають пити жінки та чоловіки, теж часто суттєво різняться. Якщо чоловікам властиво просто збиратися десь компаніями і випивати, то жінок приводить до цього насамперед самотність, необлаштованість, стреси, часто втрата дітей».

За словами Олени, в Україні є лише кілька жіночих груп анонімних алкоголіків - у Києві та на Західній Україні: «Жінки соромляться цієї проблеми, тому їм комфортніше переборювати її без чоловіків. Нас більше за чоловіків переслідує почуття сорому та провини».

Олена розповіла про випадки, коли до групи приходили жінки, які вже опустились на саме дно, та долали це: «У нас в групі ті, хто вже проходить останні кроки програми, своїм прикладом доводять новачкам можливість відмови від алкоголю. Так, троє уже вийшли заміж, побудували свої сім'ї без присутності в них алкоголю».

Група збирається двічі на тиждень за адресою м. Полтава, вул. Шевченка, 5а. Жінок, які мають проблему з алкоголем, запрошують приєднатися до групи.

Джерело: Новини Полтавщини http://poltavanews.com.ua/news/society/2011/7/14/u-poltavi-ye--zhinocha-grupa-anonimnix-alkogolikiv.aspx

0 коммент.:

Дописати коментар