неділю, 10 липня 2011 р.

13-15 липня 2011 року – спільна акція Мережі громадських організацій Північно-Східної України


23 червня 2011 року в м. Комсомольську (Полтавщина) відбувся форум соціально активної молоді, що є частиною проекту «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України», який реалізує Комсомольська міська ГО «Центр «РОДІС» в рамках проекту Сумського обласного комітету молодіжних організацій «Підтримка громадських ініціатив у малих містах Північно-Східної України» за фінансової підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED) http://www.rodis.org.ua/2011/06/blog-post_1675.html

В роботі форуму брали участь представники молодіжних та дитячих громадських організацій, а також громадських організацій, які працюють з дітьми та молоддю Полтавської і Чернігівської областей. В результаті роботи цього міжрегіонального заходу було підписано меморандум про співпрацю громадських організацій-учасників форуму соціально активної молоді Полтавської та Чернігівської областей в рамках діяльності Мережі громадських організацій Північно-Східної України.

Мова йде про об’єднання зусиль учасників форуму в проведенні протягом літа 3-х спільних мережевих акцій у своїх місцевих громадах. Тож на часі перша така акція. Вона спрямована на протидію насильству між близькими людьми і пройде під гаслом «Залишайся людиною». Проведення першої спільної мереженої акції заплановано на 13-15 липня 2011 року одночасно в двох областях: Полтавській і Чернігівській: в містах Комсомольську, Полтаві та Чернігові.

Мета першої спільної акції в рамках проекту «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України» - об’єднання зусиль громадських організацій-учасників Мережі Північно-Східної України, у протидії домашньому насильству, формування в свідомості членів своїх місцевих громад неприйняття насильства в сім’ї та руйнування стіни мовчання навколо цього суспільного явища. Дана акція відбудеться також в рамках національної інформаційної кампанії проти насильства між близькими людьми, організаторами якої є Проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» та Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України.

Під час акції, яка відбудеться 13-15 липня, в Комсомольську, Полтаві і Чернігові, її учасники будуть поширювати спеціальний знак єднання – малинові браслети з надписом «Залишайся людиною». Браслети є демонстрацією відмови від насильства щодо близьких та моральної підтримки його жертв. Також під час акції будуть поширені спеціальні інформаційні картки з конкретними порадами для жертв домашнього насильства та номерами телефонів гарячих ліній, за якими можна звернутися за допомогою. Зателефонувавши на одну з гарячих ліній, громадяни можуть конфіденційно, безкоштовно і швидко отримати консультацію юристів, соціальних працівників, психологів, а також дізнатися розташування найближчих центрів соціальної допомоги.

Очікується, що дана спільна мережева акція буде сприяти подальшому розвитку Мережі громадських організацій Північно-Східної України. Координатор спільної акції Комсомольська міська ГО «Центр «РОДІС». Інформація про результати акції увійде до буклету «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України» і буде розповсюджена серед учасників Мережі. Також результати даної спільної акції будуть висвітлені в журналі молодіжних організацій Північно-Східної України «Спалах».

Громадські організації, які за планом мають взяти участь у першій спільній акції в рамках проекту «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України»:
- в м. Полтава - Полтавська міська ДЮО «КРОК», Полтавська обласна організація національної спілки письменників України;
- в м. Чернігів - Чернігівська молодіжна ГО «Центр прогресивної молоді «Апельсин»;
- в м. Комсомольськ – Комсомольські міські ГО «Центр «РОДІС», "Молодіжний продюсерський центр", Благодійна міська організація "Благодійний фонд "Подаруй надію", дитячі організації «Дитяча рада» та «Парламент дітей», міське представництво Всеукраїнської ГО «Всеукраїнська академія універсології», ГО «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність».

0 коммент.:

Дописати коментар