понеділок, 27 червня 2011 р.

Комсомольськ приєднався до всеукраїнської браслетної кампанії проти насильства


17 червня 2011р. місто Комсомольськ Полтавської області приєдналося до всеукраїнської браслетної кампанії проти насильства між близькими людьми «Залишайся людиною». Кампанія стартувала о 14.00 й ознаменувалася відкриттям арт-конструкції «Пам’ятник людяності» біля будівлі виконкому Комсомольської міської ради. «Пам’ятник людяності» у вигляді сплетіння рук символізує об’єднання українців проти насильства між близькими людьми. Арт-конструкцію відкрили заступник міського голови Комсомольська Юрій Муха, начальник відділу у справах сім'ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради Тетяна Оробченко, представниця проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» Тетяна Пінська, завідувач сектору роботи з молоддю Комсомольської міської ГО "Центр "РОДІС" Володимир Дмитренко.

Одразу ж після офіційного старту браслетної кампанії проти насильства у залі засідань виконкому Комсомольської міськради відбулась пресконференція для представників місцевих ЗМІ з участю представників органу місцевого самоврядування м. Комсомольська, Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні - комункаційний компонент» та Комсомольської міської ГО «Центр «РОДІС». На заході йшлося про те, що насильство у сім’ї – це реальна проблема, яка є табуйованою у нашому суспільстві, і вирішення цієї проблеми залежить від кожного з нас. Зокрема заступник міського голови Юрій Муха висловився на підтримку браслетної кампанії «Залишайся людиною». Він побажав всім активістам у малинових футболках, що теж були присутні на пресконференції, «достукатися» до всіх комсомольчан і якщо люди замисляться над проблемою насильства між близькими, то браслетні акції не будуть марними. Начальник відділу у справах сім'ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради Тетяна Оробченко розповіла про стан справ з даної проблеми у Комсомольську і зазначила, що молодь міста активно виступає на протидію з домашнім насильством.



Тетяна Пінська, регіональний менеджер проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» розповіла про запуск браслетної кампанії в Україні, а також про її мету – фомування в свідомості людей неприйняття домашнього насильства та ламання стіни мовчання навколо цього явища. Лілія Дмитренко, директор ГО «Центр «РОДІС» презентувала заходи браслетної кампанії, які пройдуть у Комсомольську з червня по серпень 2011 р. включно, а також розповіла про партнерів інформаційної браслетної кампанії у м. Комсомольську: Міжнародний центр «Ла Страда – Україна», Благодійний фонд Полтавського ГЗК, ТОВ «ТРК «ГОК», відділ у справах сім’ї та молоді, відділ освіти, управління охорони здоров'я виконкому Комсомольської міськради,Комсомольське міське управління юстиції, Комсомольська міська публічна бібліотека, Комсомольський ПКіТ, Комсомольський ЦСССДМ, БО «Благодійний фонд «Подаруй надію», громадські організації «Молодіжний центр демократії», «Громадське формування з охорони громадського порядку «Міська міліція», «Молодіжний продюсерський центр», Військово-історичний клуб «Вогняна рись», а також фотосалон «Любавушка», ПП Дуднік, зразкова Школа танцю Джаз модерн "РЕМА", студія східного танцю «ValArt», театр вогню «WILD FIRE», DJ-проект «Double The Mix», рок-група «Koms Clan», журнал «Черная полоса» (м. Кременчук). Інформаційними партнерами браслетної кампанії виступили щотижневики «Громадська думка» і «Телеэкспресс», редакція міського радіомовлення та студія «ГОК-ТВ» (ТРК "ГОК").

На закінчення прес-конференції зав.сектором роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко запросив усіх присутніх на низку заходів браслетної кампанії, запланованих на 17 червня. Адже окрім офіційного старту браслетної кампанії у міському палаці культури і творчості пройдуть фотовиставка «Комсомольськ проти насильства» і молодіжний фестиваль «Малиновий браслет», а увечорі на набережній Дніпра відбудеться акційна молодіжна дискотека під гаслом «Залишайся людиною». Основна цільова аудиторія інформаційної кампанії – молоді люди віком від15 до 35 років, бо саме молодь може стати рушієм змін, зробивши явище домашнього насильства неприйнятним для усього суспільства.

Одразу після прес-конференції, а також протягом дня на вулицях Комсомольська пройшли вуличні браслетні акції, які провели активісти ГО "Центр "РОДІС": Євген Мошнінов, Павло Косоруков, Олег Ржавін, Надія Войтенко, Сергій Водоп’ян, Сергій Зініч, Олеся Рачкован, Анна Гордійчук, Діана Стрижак, Тетяна Сорокіна, Марія Єршова, Надія Єршова, Юлія Кудревич, Анна Кулик, Діана Юрченко, Анна Прищепа, Олена Першина, Тетяна Павленко, Анастасія Кожушко, Оксана Білобабко, Олег Святов, Олександр Ліновицький, Тарас Дубина, Сергій Попов.

Фотосупровід заходів браслетної кампанії в м. Комсомольську (офіційний старт кампанії, фестиваль "Малиновий браслет") здійснюють фотограф Валентин Василенко, а також активісти ГО "Центр "РОДІС".

0 коммент.:

Дописати коментар