понеділок, 27 червня 2011 р.

У м. Комсомольську підбили підсумки міського фотоконкурсу проти насильства


В рамках браслетної кампанії проти насильства між близькими людьми «Залишайся людиною» у м. Комсомольську з 10 травня по 10 червня 2011 р. було оголошено 2-й міський фотоконкурс «Я проти домашнього насильства!»-2011. Його організатором виступила міська громадська організація "Центр "РОДІС" за підтримки Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні - комунікаційний компонент» та інтернет-провайдера ТРК «ГОК». Партнери фотоконкурсу: відділ у справах сім’ї та молоді виконкому Комсомольської міськради, Благодійний фонд Полтавського ГЗК, Благодійний фонд «Подаруй надію», фотосалон «Любавушка»», Комсомольська міська публічна бібліотека.
Інформаційними партнерами фотоконкурсу виступили щотижневики «Громадська думка» і «Телеэкспресс», редакція міського радіомовлення та студія «ГОК-ТВ» (ТРК "ГОК").

Попередній відбір фото для участі в конкурсі здійснювали директор ГО «Центр «РОДІС» Лілія Дмитренко та член дирекції цієї організації Тетяна Цигрик. Згідно оголошених умов фотоконкурсу http://www.rodis.org.ua/2011/04/2-2011.html до участі в ньому було допущено 24 роботи 13-ти комсомольчан: Бірюк Тетяна, Водоп'ян Сергій, Гребенюк Олена, Григор'єв Олександр, Долгіх Катерина, Кудревич Юлія, Мальцев Сергій, Незаможній Олександр, Першина Олена, Попов Сергій, Тимощук Вадим, Тимощук Вікторія, Тимощук Дар'я.

15 червня 2011 р. відбулося засідання журі фотоконкурсу «Я проти насильства!» у складі 5-ти осіб: Купцов Дмитро (фотограф, призер фотоконкурсу «Я проти насильства!»-2010), Василенко Валентин (фотограф, призер фотоконкурсу «Я проти насильства!»-2010), Омельченко Дмитро (фотограф, призер фотоконкурсу «Я проти насильства!»-2010), Поренко Любов (фотограф, фотосалон "Любавушка"), Дмитренко Володимир (завідувач сектору роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС»). Конкурсні роботи члени журі оцінювали по 5-бальній системі, всі оцінки заносили до спеціальних індивідуальних протоколів, після чого індивідуальні оцінки підсумували і визначили три фото, які набрали найбільшу кількість балів і отримали перші три місця.



17 червня в рамках браслетної кампанії у м. Комсомольську в фойє міського палацу культури і творчості відбулась фотовиставка «Комсомольськ проти домашнього насильства», на якій було представлено всі ці 24 конкурсні фотографії. Підсумки фотоконкурсу «Я проти домашнього насильства» відбулось під час молодіжного фестивалю «Малиновий браслет», який розпочався того ж дня о 18.00 в Комсомольському міському палаці культури і творчості.

Всі 24 учасники отримали спеціальні Дипломи молодіжного фестивалю «Малиновий браслет» за участь у фотоконкурсі «Я проти домашнього насильства». Переможцями фотоконкурсу стали:
1 місце – Юлія Кудревич (приз 500 грн.);
2 місце – Вадим Тимощук (приз 350 грн.);
3 місце – Катерина Долгіх (приз 200 грн.).

Спец-призи від партнерів отримали:
• від відділу у справах сім'ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради 2 грошових чеки на суму 100 грн. кожний на придбання канцтоварів в магазині «Дитячий світ» - найменші учасники фотоконкурсу Тимощук Дар’я та Мальцев Сергій;
• особисто від членів жюрі фотоконкурсу спец.приз в розмірі 100 грн. отримав Попов Сергій;
• від благодійної організації "Благодійний фонд "Подаруй надію" спец.приз у вигляді принтеру отримала Юлія Кудревич.




За посиланням https://picasaweb.google.com/118126056445461230080/2011 можна побачити всі фото із зазначенням авторів і зайнятих місць.

Фото нагородження переможців фотоконкурсу в наступному дописі.

Метою фотоконкурсу було привернення уваги місцевої громади до актуальної проблеми подолання насильства в сім’ї, активізація молоді щодо попередження насильства в сім’ї, сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в суспільстві. Адже насильство між близькими – це не особиста справа кожного і не проблема окремої сім'ї, а злочин проти людини. Планується, що всі фотографії, що брали участь у фотоконкурсах «Я проти домашнього насильства» 2010 року і 2011 року, увійдуть до складу пересувної фотовиставки, яка буде експонуватися в установах, організаціях та на підприємствах м. Комсомольська протягом інформаційної браслетної кампанії.

0 коммент.:

Дописати коментар