вівторок, 14 червня 2011 р.

Домашнє насильство. За відповідями - на новий сайт http://ostanovimnasilie.org.ua/


Kомпанія AVON та Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна» стартували програму «Скажімо НІ домашньому насильству» та створили тематичний сайт http://ostanovimnasilie.org.ua/

Що робити, коли психологічне насильство у сім’ї переходить у фізичне? Як бути, якщо терпіти вже немає сил, проте звернутися на телефонну «гарячу лінію» неможливо, бо кривдник контролює кожний крок? Куди звернутися за порадою й де шукати допомоги? Відтепер відповіді на ці запитання зібрані на одному порталі, який ведуть фахівці Центру "Ла Страда-Україна".

Новий веб-ресурс http://ostanovimnasilie.org.ua/ є інноваційним комунікаційним засобом, серед тих, що сьогодні діють в Україні для допомоги постраждалим від домашнього насильства. Якщо є проблема, проте немає можливості отримати консультацію та допомогу у телефонному режимі на безкоштовній Національній «гарячій лінії» Центру «Ла Страда-Україна» з питань продії 0 800 500 335, відтепер можна скористатися Інтернетом.

На новому сайті http://ostanovimnasilie.org.ua/ ви знайдете корисну інформацію, зокрема у форматі питання-відповіді, прочитаєте історії жінок, які стикались з насильством у сім’ї та, за потреби, отримати пораду для себе від фахівців-консультантів Центру «Ла Страда-Україна» у режимі онлайн.

Соціальна програма, направлена на боротьбу із домашнім насильством, проводиться компанією AVON з 2004 року у 50 країнах світу. До 2010 компанія перерахувала понад 30 млн. доларів на підтримку цього проекту, який складається з проведення інформаційних кампаній, освітніх програм та надання адресної допомоги жертвам насильства в сім’ї.

В Україні програма має назву «Скажімо НІ домашньому насильству» та має на меті подолати байдужість українського суспільства до всіх проявів насильства в сім’ї, а також сприяти розвитку системи соціальної, юридичної та психологічної допомоги жінкам, які стикаються із домашнім насильством.

Про проблему насильства компанія AVON регулярно інформує у каталогах своєї продукції та спеціальних листівках. З 2008 року AVON співпрацює із Центром «Ла Страда-Україна» у рамках проекту «Проти насильства в сім’ї». За три роки, у рамках співпраці компанії AVON вдалося накопичити кошти, які були перераховані на підтримку роботи Національної «гарячої лінії» з питань протидії насильству.

Допомогти жінкам, які страждають від домашнього насильства, у рамках цього проекту може кожен - замовивши продукцію компанії з серії «Здійсни мрію»: браслет, кольє, обручку зі сріблястим символом нескінченності, що символізує відкриті можливості для кожної жінки. Кошти від продажу цих прикрас переховуються на підтримку програми «Скажімо НІ домашньому насильству» та забезпечення функціонування Національної «гарячої лінії» з протидії насильству 0 800 500 335.

Сайту потрібна волонтерська допомога.

Джерело : Міжнародний жіночий правозахисний центр "Ла Страда-Україна" http://www.la-strada.org.ua/

0 коммент.:

Дописати коментар