понеділок, 27 червня 2011 р.

Молодіжний фестиваль "Малиновий браслет" у Комсомольську відбувся


17 червня 2011 р. у м. Комсомольську, що на Полтавщині, відбувся молодіжний фестиваль "Малиновий браслет". Він став одним із заходів інформаційної браслетної кампанії проти насильства між близькими "Залишайся людиною" і пройшов під гаслом "Молодь проти домашнього насильства".

Малиновий браслет є символом інформаційної кампанії проти насильства між близькими людьми, ідея якої полягає в словах «Залишайся людиною». Браслет слугує знаком солідарності, підтримки та єднання тих, хто проти насильства. Малиновий колір був обраний кольором інформаційної кампанії як такий, що привертає увагу та спонукає до змін у стосунках з близькими. Він має показати, що такі стереотипи в суспільстві можна змінити на нові і позитивні традиції.



Учасників молодіжного фестивалю «Малиновий браслет» привітали представниця органів міської влади начальник відділу у справах сім'ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради Тетяна Оробченко, представниця проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» Тетяна Пінська, завідувач сектору роботи з молоддю Комсомольської міської ГО "Центр "РОДІС" Володимир Дмитренко. Ведуча фестивалю Марія Тюніна і його організатори закликали комсомольчан до неприйняття насильства в сім’ї і недопущення замовчування цього явища.

На початку фестивалю відбулось урочисте нагородження переможців міського фотоконкурсу «Я проти домашнього насильства»-2011 http://www.rodis.org.ua/2011/06/blog-post_2209.html



В рамках фестивалю «Малиновий браслет» відбувся 2-й етап регіонального конкурсу пісень «Молодь проти домашнього насильства!», який проводився з метою привернення уваги молоді до проблеми подолання домашнього насильства, активізації молодіжного руху щодо попередження насильства в сім’ї. За допомогою музики і текстів пісень учасники фестивалю пропагували любов і вірність, повагу і довіру, доносили до слухачів ідею неприйняття явища домашнього насильства.

У конкурсі «Молодь проти домашнього насильства!» брали участь виконавці з м. Комсомольська: Амосов Олексій / Don LeX, Дмитро Перетокін / AmіdIk, Тимошенко Артем / Mr.Tom, Трохнюк Руслан / Zippy Kid, група "К92", група "PROTECT", група "аКустические сНы"; з м. Кременчука група "Шум дождя" та "ES". Всі виконавці отримали спеціальні Дипломи молодіжного фестивалю "Малиновий браслет" за участь в конкурсі пісень на тему протидії насильству в сім’ї. Насправді всі вони зробили набагато більше, ніж просто виконали свої пісні на фестивалі, і той, хто слухав і слухатиме їхні пісні, зупиняться колись, збираючись підняти руку на дружину чи дитину, адже мало що діє на підсвідомість так сильно, як музичне мистецтво. Організатори конкурсу запросили до участі виконавців року і репу, заздалегідь розуміючи, що їх насправді не можна зіставляти. Однак мета заходу того була варта, адже серед молоді багато прихильників і першого, і другого музичного напрямку, і з огляду на це всі вокалісти, які з самого початку розуміли все це, але все одно взяли участь у благородній справі, заслуговують на вдячність і повагу.

Виступи учасників конкурсу оцінювались по 5-бальній системі, члени журі заносили всі оцінки до спеціальних індивідуальних протоколів, після чого індивідуальні оцінки підсумували і визначили три учасника, які набрали найбільшу кількість балів і отримали перші три місця. Ними стали:
1 місце - група "PROTECT" (приз 800,00 грн.);
2 місце - AmіdIk / Дмитрий Перетокін (приз 600,00 грн.);
3 місце - Don LeX / Амосов Олексій (приз 400,00 грн.).

До складу конкурсного журі увійшли представниця Проекту ЄС "Права жінок та дітей в Україні - комункаційний компонент" Тетяна Пінська, член дирекції ГО «Центр «РОДІС» Наталія Ткаченко, зав.сектору роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко, голова ГО "Молодіжний центр демократії" Руслан Клименко, головний режисер міського ПКіТ Ліліана Кулик, композитор і поет Віктор Шмигло, учасник групи «Koms Clan» Олег Манюков, редактор журналу «Чорна смуга» Антіпов Сергій.

Пісні переможців конкурсу, а також пісню члена журі Олега Манюкова можна прослухати за цим посиланням http://vsirivni.com.ua/news/zalishaisya-lyudinoyu-kroku-ukra-noyu-m-sto-komsomolsk-pri-dnalosya-do-brasletno-kampan-proti-n (вони знаходяться в кінці допису). На сайті ГО «Центр «РОДІС» пізніше будуть представлені всі учасники псенного конкурсу «Молодь проти домашнього насильства».

Фестиваль «Малиновий браслет» у Комсомольську відбувся в рамках проекту ЕС "Права жінок та дітей в Україні - комунікаційний компонент" та проектних заходів його регіонального партнера в м. Комсомольську ГО "Центр "РОДІС". У фестивалі взяли участь зразкова Школа танцю Джаз модерн "РЕМА" (керівники Світлана і Максим Цимбал), військово-історичний клуб «Вогняна рись» (голова Олександр Безсмольний), студія східного танцю «ValArt» (керівник Валентина Артьомкіна).

Увечорі на набережній Дніпра, в рамках фестивалю і браслетної кампанії, відбулась молодіжна дискотека з участю зразкової Школи танцю Джаз модерн "РЕМА"(керівники Світлана та Максим Цимбал) і театру вогню «WILD FIRE» (Катрін Лисенко та Анна Маурчева). Дискотека відбулась завдяки партнерству з DJ-проектом «Double The Mix» (Віталій Іванов/Dj Виталий Невада і Микола Савченко/Dj kolyuchiy) та сприянню ПП Дуднік. Під час заходу активісти ГО «Центр «РОДІС» провели ще одну вуличну браслетну акцію. Загалом 17 червня в браслетних акціях взяли участь понад 2 тисячі комсомольчан. Простими малиновими браслетами вони публічно задекларували своє неприйняття насильства та підтримку його жертв, а також продемонстрували свою повагу до своїх близьких.



Організаторами фестивалю "Малиновий браслет" стали виконком Комсомольської міської ради і громадська організація "Центр "РОДІС". Фінансово фестиваль підтримав Благодійний фонд Полтавського ГЗК, засновниками якого є народний депутат Костянтин Жеваго і Віктор Лотоус. Інформаційно фестиваль, як і браслетну кампанію, підтримали Інтернет-провайдер ТРК «ГОК» та Міжнародний центр «Ла Страда – Україна».
Партнерами проведення фестивалю «Малиновий браслет» виступили відділ у справах сім'ї та молоді і відділ освіти виконкому Комсомольської міськради, БО «Благодійний фонд «Подаруй надію», Комсомольський Палац культури і творчості, Комсомольська міська публічна бібліотека, громадські організації «Молодіжний центр демократії», «Громадське формування з охорони громадського порядку «Міська міліція», «Молодіжний продюсерський центр», «Військово-історичний клуб «Вогняна рись», а також фотосалон «Любавушка», ПП Дудник, зразкова школа танцю Джаз модерн "РЕМА", студія східного танцю «ValArt», театр вогню «WILD FIRE», DJ-проект «Double The Mix», рок-група «Koms Clan», журнал «Чорна смуга» (м. Кременчук).
Інформаційними партнерами фестивалю «Малиновий браслет» виступили щотижневики «Громадська думка» і «Телеэкспресс», редакція міського радіомовлення та студія «ГОК-ТВ» (ТРК "ГОК"). Фотосупровід заходів браслетної кампанії в м. Комсомольську (офіційний старт кампанії, фестиваль "Малиновий браслет" та ін.) здійснюють фотограф Валентин Василенко, а також активісти ГО "Центр "РОДІС".

0 коммент.:

Дописати коментар