середу, 1 червня 2011 р.

"Зупинимо дитячий секс-туризм разом!"


У травні 2011 року, в рамках просвітницької роботи з попередження торгівлі дітьми і комерційної сексуальної експлуатації дітей, активісти Комсомольської ГО "Центр "РОДІС" розпочали також превентивні акції "Зупинимо дитячий секс-туризм разом!". Партнери акцій: відділ освіти виконкому Комсомольської міської ради, адміністрації ЗОШ №1 та професійного гірничого ліцею.

Дані заходи здійснюються в рамках діяльності Національної тренерської мережі Міжнародного Центру "Ла Страда - Україна", зокрема в рамках молодіжного партнерського проекту проти комерційної сексуальної експлуатації дітей (КСЕД) "Зупинимо дитячий секс-туризм разом!". Даний проект реалізує Всеукраїнська мережа організацій проти КСЕД, до якої входить і Міжнародний Центр "Ла Страда - Україна", в якому Комсомольська ГО "Центр "РОДІС" має своїх представників.



Комерційна сексуальна експлуатація дітей - серйозне порушення прав дитини. КСЕД включає в себе сексуальне насильство або експлуатацію дорослою людиною і оплату грошима або натурою дитині або третій особі / особам. Дитина розглядається як предмет сексу і предмет торгівлі. КСЕД є формою примусу і насильства над дітьми і прирівнюється до примусової праці і сучасній формі рабства. http://nonviolence.iatp.by/specialist/ksed/ask_1.htm

Україна - це країна, звідки ведеться торгівля дітьми з метою сексуальної експлуатації. Неповнолітніх продають в основному до Росії і в інші країни СНД, так само як і в країни Західної Європи. Україна також є країною призначення, і, особливо в літні місяці, іде продаж неповнолітніх з країн СНД з метою сексуальної експлуатації в Криму і на узбережжі Азовського моря. Цей феномен безпосередньо пов'язаний із туризмом з метою сексуальної експлуатації дітей, який практикується українськими громадянами, так само як і іноземцями. Торгівля українськими дітьми ведеться також усередині країни, особливо з сільських місць і малих міст зі значним рівнем безробіття, у великі міста, такі як Київ. Неповнолітніх часто заманюють фальшивими обіцянками або вербують допомогою організованих або випадкових зустрічей з ділком в барі, нічному клубі, супермаркеті або навіть на вулиці ("Глобальний моніторинг" - доповідь про статус заходів, спрямованих проти комерційної сексуальної експлуатації дітей, 2006 р.).

Тож перед початком і на початку літа превентивні акції в рамках проекту "Зупинимо дитячий секс-туризм разом!" є дуже актуальними. Дирекція ГО "Центр "РОДІС" і регіональна тренерська мережа НТМ "Ла Страда-Україна" дякує активістам Олені Шулімовій, Яні Клименко, Юлії Кострикіній, Надії Войтенко за проведення таких просвітницьких акцій у Комсомольській ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та Комсомольському професійному гірничому ліцеї.

0 коммент.:

Дописати коментар