неділю, 12 червня 2011 р.

17 червня у Комсомольську стартує національна інформаційна кампанія проти насильства між близькими людьми "Залишайся людиною"


Національна інформаційна кампанія проти насильства між близькими людьми "Залишайся людиною" стартувала в Києві 3 червня 2011 р., поширюється Україною і триватиме протягом 3-х місяців до кінця серпня. Її організаторами є Проект Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» та Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України. Основна мета інформаційної кампанії - формувати в свідомості українців неприйняття домашнього насильства та зламати стіну мовчання навколо цього явища.

У м. Комсомольську організатором даної інформаційної кампанії є регіональний партнер Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» громадська організація "Центр розвитку дитини і сім'ї "РОДІС" за підтримки органів місцевого самоврядування м. Комсомольська, Міжнародного Центру "Ла Страда - Україна" та Інтернет-провайдера "ТРК "ГОК".

Офіційний старт національної інформаційної кампанії проти насильства між близькими людьми "Залишайся людиною" в м. Комсомольську (Полтавщина) відбудеться 17 червня о 14.00 біля будівлі виконкому Комсомольської міської ради. Планується, що представники органів місцевого самоврядування, проекту ЄС "Права жінок та дітей в Україні - комункаційний компонент" та Комсомольської ГО "Центр "РОДІС" проведуть відкриття арт-конструкції «Пам’ятник людяності» біля будівлі виконкому Комсомольської міської ради. Пам’ятник у вигляді сплетіння рук символізує заклик об’єднання українців проти насильства між близькими людьми.

Одразу після оголошення офіційного старту інформаційної кампанії проти насильства між близькими людьми "Залишайся людиною" в м. Комсомольську в приміщенні виконкому міської ради відбудеться прес-конференція для представників ЗМІ з участю представників влади міста Комсомольська. В прес-конференції візьме участь преставниця проекту ЄС "Права жінок та дітей в Україні - комункаційний компонент" Тетяна Пінська.

Під час проведення прес-конференції активісти ГО "Центр "РОДІС" роздаватимуть перехожим спеціальний знак єднання – малинові браслети з надписом «Залишайся людиною». Браслети стануть демонстрацією відмови від насильства щодо близьких. Простим малиновим браслетом комсомольчани публічно будуть декларувати своє неприйняття насильства та моральну підтримку його жертв.

Увечорі того ж дня в міському палаці культури і творчості відбудеться молодіжний фестиваль "Малиновий браслет", в рамках якого буде підведено підсумки двох конкурсів: фотоконкурсу "Я проти домашнього насильства" http://www.rodis.org.ua/2011/06/2011.html і конкурсу пісень «Молодь проти домашнього насильства!» http://www.rodis.org.ua/2011/06/blog-post_4438.html , а також акція "Малиновий браслет".

3 коммент.:

РОДІС сказав...

Репетиція виступів учасників пісенного конкурсу відбудеться з 16.00 17-го червня (в день проведення фестивалю) в малій залі Комсомольського палацу кульутри і творчості (вул. Миру,16).

Прохання до учасників конкурсу, які співатимуть під "мінуса", надіслати їх до четверга, 16-го червня, на адресу zentrrodis@km.pl.ua

РОДІС сказав...

Засідання жюрі по оцінюванню робіт, поданих на фотоконкурс відбудеться в середу, 15 червня. Оприлюднення рішення жюрі, а також нагородження учасників фотоконкурсу відбудеться під час проведення молодіжного фестивалю "Малиновий браслет" - 17 червня о 18.00 (17.30) в малій залі Комсомольського ПКіТ.

РОДІС сказав...

17 червня після фестивалю з 21.45 на набережній Дніпра біля бару «Аква» - акція "МАЛИНОВИЙ БРАСЛЕТ" з участю Школи танцю Джаз модерн "РЕМА", театру вогню "WILD FIRE", а також DJ-проекту "Double The Mix" - учасники цього проекту проведуть дискотеку

Дописати коментар