вівторок, 17 травня 2011 р.

Акція проти торгівлі дітьми під час святкуванная Дня сім'ї


15 травня 2011 р. наші давні друзі, Комсомольська громадська організація "Товариство захисту прав дітей-інвалідів "Ніжність", провела у місті веселе свято для мам і малюків "Crew-RUM-Kangaroo". Під час цього свята Надія Войтенко і Євген Мошнінов , активісти ГО "Центр "РОДІС", які є одночасно і волонтерами ГО "ТЗПДІ "Ніжність", провели акцію "Ми - проти торгівлі дітьми і комерційної сексуальної експлуатації дітей". Під час акції було проведено просвітницьку роботу і поширено роздатковий матеріал, який містить основні правила безпеки для уникнення потрапляння в ситуації торгівлі людьми, зокрема дітьми.

Акція відбулась в рамках діяльності Національної тренерської мережі Міжнародного Центру "Ла Страда - Україна", який впродовж багатьох років проводить превентивно-освітню та інформаційну роботу з питань протидії торгівлю людьми, надає соціальну допомогу потерпілим.



Сексуальна експлуатація є одним з найганебніших порушень прав дитини, насильством, під яким розуміються різноманітні сексуальні дії з неповнолітніми. Прагнення до наживи у кримінальному світі, зростання попиту на дитячу проституцію і порнографію призвели до появи комерційної сексуальної експлуатації дітей (КСЕД).

Масштаби явища комерційної сексуальної експлуатації дітей зокрема можна приблизно оцінити за розвитком однієї з найбільш сучасних форм комерційного використання неповнолітніх – дитячої порнографії в мережі Інтернет. За підрахунками експертів у “світовому павутинні” обертається близько 12 млн. відповідних фотографічних зображень, а один сеанс перегляду коштує від 20 до 150 ам. дол. Злочинні посягання щодо сексуальної експлуатації неповнолітніх не є виключно сферою діяльності правоохоронних органів, а потребують втручання соціальних працівників, громадськості і, головне, самих батьків!

Електронна гаряча лінія Центру "Ла Страда - Україна" з протидії дитячій порнографії в Інтернеті знаходиться за посиланням http://internetbezpeka.org.ua/

Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію на гарячу телефонну лінію Центру "Ла Страда - Україна" 0-800-500-335.


ГО "Центр РОДІС" дякує голові ГО "Товариство захисту прав дітей-інвалідів "Ніжність" Олександру Сітькову, його помічниці Олександрі Кохась, всім членам організації та участникам свята за сприяння у проведенні даної акції.

0 коммент.:

Дописати коментар