суботу, 28 травня 2011 р.

Участь у круглому столі «Освіта протягом життя, від 8-ми до 80-ти»


27 травня 2011 р. Комсомольська міська ГО "Центр "РОДІС", на запрошення Академії Розвитку Гуманітарної Освіти (м. Кременчук), взяла участь в роботі круглого столу «Освіта протягом життя, від 8-ми до 80-ти», який пройшов на базі Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості.

Організатором круглого столу стала Кременчуцька ГО "Академія Розвитку Гуманітарної Освіти" за підтримки Полтавської філії Суспільної служби України та Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості.

Під час зустрічі за круглим столом було розглянуто і обговорено суть освіти для дорослих, компетенції та спроможності, які потрібні українським ІГС для зростання їх ефективності, навички, вміння, яких не вистачає представникам малого підприємництва для успішного ведення бізнесу та ін..

Гальмування реформ та соціальні трансформації в Україні призвели до значного падіння рівня життя населення. В Україні немає державної політики щодо навчання впродовж життя як рушійної сили економічного та соціального розвитку країни. Тому освіта дорослих має стати однією з ключових стратегій успішного розвитку нашого суспільства. Освіта для дорослих є однією із ключових стратегій ЄС, концепцію навчання протягом життяї підтримали вже 47 країн світу.



В ході роботи круглого столу відбулось обговорення сучасного стану освіти дорослих в Україні, а також презентація цілей dvv International. 40-річний досвід роботи dvv international (Інститут міжнародної співпраці при німецькій асоціації освіти дорослих) у країнах, що розвиваються, та країнах з перехідною економікою свідчить про те, що можна багато чого змінити навіть в умовах кризового стану справ.

Презентувала цілі dvv International Ганна Кіященко, координатор представництва dvv International у Полтавській обл.. Вона розповіла, що в 2009 р. dvv international започаткувала багаторічну програму підтримки українського населення та надавачів послуг освіти дорослих у їх прагненні до кращого життя та розвитку.

Також було презентовано проект Полтавської філії Суспільної служби України «Нові інформаційні технології для розвитку власного бізнесу і громадських ініціатив», який виконується в партнерстві з Академією Розвитку Гуманітарної Освіти (м.Кременчук).

Цікавими й корисними з практичної точки зору видалися виступи ректору Кременчуцього "Університету третього віку" Зінаїди Прохніч, начальника відділу Кременчуцького міськрайонного центру зайнятостіТетяни Литвиненко, керівника гуртків для дорослих за місцем проживання Віктора Карнауха, виконавчого директора Кременчуцької ГО "Європейський вибір" Кирила Животовського, депутата Автозаводської райради Лариси Сквіри, спеціаліста УЖКГ м. Кременчука Людмили Леванди, а також представників Кременчуцької ГО "Академія Розвитку Гуманітарної Освіти": Руслана Макаренко, Валентина Семеняченко, Івана Скибиляка.

Для Комсомольської ГО "Центр "РОДІС" було корисно дізнатися про дані проекти у сфері освіти для дорослих. Ці знання дозволять покращити власну практику громадської організації у здійсненні просвітницької діяльності, яка є одним з основних напрямків роботи.

0 коммент.:

Дописати коментар