понеділок, 28 лютого 2011 р.

Круглий стіл «Роль чоловіка в сім’ї та громаді» у Комсомольську


25 листопада 2010 р. у м. Комсомольську відбувся Круглий стіл «Роль чоловіка в сім’ї та громаді», організатором якого стала ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС».

Символічним є те, що проблеми чоловіків обговорювали саме 25 листопада, коли людство відзначало Всесвітній день проти насильства по відношенню до жінок. Адже чоловік і жінка – нерозривне ціле і якщо є проблеми у одного, то не може не бути проблем в іншого. Тому вважаємо, що жіночі проблеми необхідно вирішувати в контексті розв’язання проблем чоловічих. Тож Круглий стіл, що відбувся 25 листопада у Комсомольську, став першим в низці заходів акції «16 днів проти насильства над жінками», яку проводить ГО «Центр «РОДІС».

На запрошення організаторів у роботі Круглого столу у Комсомольську взяв участь Віктор Дворніков, регіональний представник проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», який розповів про перебіг загальнонаціональної кампанії проти насильства в Україні та заходи, що заплановані в рамках кампанії «16 днів проти насильства над жінками» в нашій державі.

Під час розмови за Круглим столом йшлося про те, що в більшості випадків насильства над жінками з боку чоловіків мають місце пиятика, алкоголізм. Це - дуже болюча проблема наших пересічних сімей, яка в суспільстві часто замовчується. Не звертати на це уваги не можна. Допоки будемо робити вигляд, що все у нас нормально, допоки будемо вважати, що всі ці проблеми – справа виключно внутрішньосімейні, до того часу й будуть страждати і діти, і жінки, і самі чоловіки. А криза сім’ї, яка нині в Україні є гострою, буде загострюватися ще більше.



За всю Україну вирішити проблему ми не в змозі, та у своїй міській громаді зрушити з місця цю глибу проблем – реально. Однак можливо це лише за умови спільних дій. Тому зрозуміло, що в роботі Круглого столу у Комсомольську взяли участь: міський голова, його заступниця з гуманітарних питань, представники відділів і управлінь виконкому, дотичних до даної проблеми. Також в розмові брали участь освітяни, соціальні працівники, медики, представники громадських організацій та ЗМІ.

Однією з цілей Круглого столу було знайомство з практиками подолання алкозалежності громадян в інших містах України. Про досвід застосування програми «12 кроків» у м. Львів, а також про саму програму «12 кроків» розповів представник львівської ГО Спільнота «Оселя» Тарас Кушнір. Його виступ доповнив представник однієї з львівських спільнот анонімних алкоголіків пан Ігор.

Непроста розмова про узалежнення від алкоголю та шляхи його подолання спонукав комсомольчан до реальних кроків. В кінці роботи Круглого столу міський голова Сергій Супрун сказав, що прикладе всіх зусиль, щоб програма «12 кроків» прийшла на допомогу узалежненим і до Комсомольська.





Того ж дня на базі ЗОШ І-ІІІ ст.№2 (директор Олена Васильченко) члени ГО «Центр «РОДІС» разом з партнерами зі Львова провели два тренінги: для чоловіків «Я – батько» і для старшокласників «Я – майбутній батько».

Круглий стіл «Роль чоловіка в сім’ї та громаді» та тренінги для юнаків та чоловіків стали черговими складовими проекту «Підтримка усвідомленого батьківства у м. Комсомольську». Мета проекту - продовження формування в міській громаді моделі хорошого батька та сприяння самореалізації чоловіка як батька шляхом проведення низки міських заходів, присвячених Всенародному Дню батька в Україні http://www.rodis.org.ua/2011/02/blog-post_3303.html

Даний проект ГО «Центр «РОДІС» реалізує в рамках проекту іншої Комсомольської ГО «Центр муніципального розвитку», що має назву «Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

1 коммент.:

РОДІС сказав...

Тут http://www.tvereza.info/sobriety/projects/i.html
можна приєднатися до Всеукраїнського проекту «Я за тверезість!»

Дописати коментар