понеділок, 28 лютого 2011 р.

Волонтерські вихідні


5 грудня – Міжнародний день волонтерів, який відзначають волонтери в усьому світі. В Україні відзначення святкування Міжнародного дня волонтерів відбувається 4-5 грудня. Протягом цих вихідних по всій країні проходять волонтерські зустрічі та акції. Тож у Комсомольської ГО «Центр «РОДІС» теж нині волонтерські вихідні.

4 грудня 2010 р. волонтери і члени ГО «Центр «РОДІС» зустрілись, щоб поспілкуватись у неформальній обстановці, краще пізнати одне одного та запланувати найближчі соціальні акції. Під час зустрічі дирекція громадської організації вручила Подяки найактивнішим волонтерам.



Всі наші волонтери є активними особистостями, небайдужими і до того ж талановитими людьми. Кожний з них є неповторним – ми в цьому впевнились під час дружньої зустрічі. І святкування Міжнародного дня волонтера є хорошою можливістю об'єднати зусилля в реалізації різних соціальних проектів і акцій, спрямованих на розповсюдження активної соціальної позиції серед молоді, дітей та старшого покоління.

Волонтерство – це реальна можливість проявити свою громадянську позицію на практиці, в реальних справах, а не під час пустопорожніх словесних дискусіях на Інтернет-форумах.

На цю зустріч змогли прийти не всі волонтери, однак їхні нагороди будуть вручені їм наступної зустрічі. Повний список волонтерів, які брали участь в акціях ГО «Центр «РОДІС» у 2010 році, становить понад 30 юнаків і дівчат.
Єврокомісія оголосила 2011 рік Роком Європейського волонтерства, тож сумувати не доведеться. Попереду – багато добрих, необхідних і важливих справ.

Під час дружньої волонтерської зустрічі 4 грудня було проведено підготовку до здійснення чергової міської акції «Я – проти насильства». Вона проходить у м. Комсомольську сьогодні, 5 грудня, і є продовженням тривалої Загальнонаціональної інформаційної кампанії «Я проти домашнього насильства», розпочатої ГО “Центр ”РОДІС" у Комсомольську (Полтавщина) у серпні 2010 року за підтримки проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». Ця акція пройде також у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яку ГО «Центр «РОДІС» проводить з 25 листопада по 10 грудня 2010 року.

ГО «Центр «РОДІС» висловлює вдячність партнерам – Комсомольському ЦСССДМ (директор Олена Запсельська) за допомогу у вирішенні організаційних питань заходу.

0 коммент.:

Дописати коментар