понеділок, 28 лютого 2011 р.

Збір підписів під Петицією проти торгівлі дітьми і молоддю в сексуальних цілях


Громадська організація «Центр «РОДІС» за підтримки Міжнародного Центру «Ла Страда-Україна» (м. Київ) та Інтернет-провайдера ТРК «ГОК» розпочинає в м. Комсомольську (Полтавщина) кампанію зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми і молоддю в сексуальних цілях.

Акція зі збору підписів у м. Комсомольську розпочнеться 19 листопада 2010 року (напередодні Всесвітнього дня дітей) і триватиме 10 днів. Члени і волонтери ГО «Центр «РОДІС» у навчальних закладах, на підприємствах і в організаціях, а також в громадських місцях розповідатимуть одноліткам і дорослим про проблему торгівлі дітьми і молоддю в сексуальних цілях, поширюватимуть наклейки («Я підписався. А ти?») і пропонувати підтримати кампанію, поставивши свій підпис у спеціальних бланках. Збиратимуть підписи під Петицією виключно діти і молодь, проте підписатися зможуть як діти й молодь, так і дорослі. 16 листопада відбувся ввідний інструктаж волонтерів ГО «Центр «РОДІС».





Дана кампанія проводиться в рамках діяльності Міжнародного Центру «Ла Страда-Україна», який разом із членами Всеукраїнської мережі проти комерційної сексуальної експлуатації дітей та низкою інших громадських організацій, в т.ч. ГО «Центр «РОДІС» (серед членів ГО «Центр «РОДІС» є два офіційних представника Національної тренерської мережі Центру «Ла Страда-Україна»). Дана кампанія ініційована міжнародною організацією EКПAT та косметичною компанією «Боді Шоп».

Однією з головних задач кампанії - збір підписів під Петицією проти торгівлі дітьми і молоддю в сексуальних цілях, яка буде подана до урядів держав. В цій кампанії безпосередньо беруть участь діти і молодь з 12-ти країн, зокрема, і України. Це дає можливість юним громадянам самим боротися за свої права, демонструючи світу свою обізнаність в проблемних питаннях і готовність захищати себе. Акції зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми і молоддю в сексуальних цілях проходять зараз в 12 областях України. Слоган кампанії: «Я підписався. А ти? », який апелює до кожного небайдужого долучитися до зміни світу на краще і виступити «за» дотримання прав дітей і молоді.

1 коммент.:

РОДІС сказав...

Протягом трьох місяців, з 18 листопада 2010 року до 14 березня 2011, українське представництво Молодіжного партнерського проекту (МПП), яке координується Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда-Україна», а також Національна тренерська мережа Центру, міжнародна організація «Школа рівних можливостей» і партнери активно збирали підписи українців у 13 регіонах нашої держави аби врешті передати результати організаторам кампанії проти торгівлі дітьми з метою сексуальної експлуатації. Далі тут http://www.la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_37.html

Дописати коментар