понеділок, 28 лютого 2011 р.

Подарунок Комсомольську від ВОО Суспільної служби України


ГО «Центр «РОДІС» висловлює щиру вдячність Фундації Енциклопедії України (Торонто) та Вінницькій обласній організації Суспільної служби України в особі її голови Анни Чайковської за неоціненний подарунок для міста Комсомольська (Полтавська область) – шість примірників рідкісної книги Аріядни Стебельської «Родина і Україна».

У книзі вміщено вибрані літературознавчі, критичні і мистецтвознавчі статті, вірші та спогади Аріядни Стебельської - відомого скульптор, графіка, художниці, поетеси, літературознавеця, літературного і мистецького критика, педагога, журналістки. Її біографія і творчість – це справжній високий взірець. Взірець подвижництва – родинного, патріотичного, громадянського, наукового, мистецького. Книга «Родина і Україна» є першим виданням в Україні, що являє собою данину пам’яті цій славетній українці.

Цю книгу Комсомольську передала в дар Анна Чайковська, голова ВОО Суспільної служби України, через Комсомольську ГО «Центр «РОДІС». Упорядником цієї книги і є власне сама Анна Чайковська, що є знаною активною громадською діячкою і просто чудовою Людиною. Матеріал для книги збирався нею по крихтам і на волонтерських засадах. Подаровані примірники книги Аріядни Стебельської «Родина і Україна» були передані Комсомольською ГО «Центр «РОДІС» методичному кабінету відділу освіти виконкому Комсомольської міськради та КЗ «Централізована бібліотечна система Комсомольської міської ради». Завдяки небайдужості, чуйності та щирості голови Вінницької ОО Суспільної служби України Анни Чайковської тепер і на Полтавщині є можливість вивчати творчість непересічної славетної українки Аріядни Стебельської.

0 коммент.:

Дописати коментар