понеділок, 28 лютого 2011 р.

“КОМСОМОЛЬСЬК - ПРОТИ НАСИЛЬСТВА”


Загальнонаціональна інформаційна кампанія проти насильства, що триває в Україні з 1 по 31 серпня, прийшла і до м.Комсомольська. І це - не дивлячись на те, що наше місто не є обласним центром (а саме в обласних містах були перебачені основні заходи загальнонаціональної кампанії). Відбулось це завдяки ініціативі членів Комсомольської ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї “РОДІС», а також підтримці проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», Кременчуцькій ГО «Європейський вибір», що є регіональним партнером загальнонаціональної кампанії проти насильства в Полтавській області, та Інтернет-провайдера ТОВ «ТРК «ГОК». Ще раз ствердилися в думці, що коли чогось дуже хотіти, то все реально.

Ми дуже хотіли, щоб наша міська громада свідомо перейнялась проблемою подолання насильства у сім'ї - і проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» підтримав наше прагнення. 18 серпня у міськвиконкомі відбулась пресконференція для наших місцевих ЗМІ - разом із регіональним координатором проекту ЄС Віктором Дворніковим, регіональним представником інформ.кампанії в Полтавській області Кирилом Животовським та представниками органів місцевого самоврядування.

З 19 серпня розпочались міські вуличні акції “Я проти насильства!”, а також акції на окремих підприємствах та в організаціях Комсомольська. Волонтери розповсюджували 1,5 тис. акційних малинових браслетів «Я проти насильства!» і поширювали серед комсомольчан спеціальні брошури (розміром з кредитну картку) з інформацією про те, як і де жертва домашнього насильства може отримати допомогу, а також основні поради, як поводитися у кризовій ситуації. Керівник всіх цих міських акцій - Володимир Дмитренко, зав.сектором роботи з молоддю ГО “Центр ”РОДІС".

Дякуємо всім нашим волонтерам за участь в акціх “Я проти насильства!”: Діані Юрченко, Євгенії Агрич, Марії Копитко, Надії Войтенко, Сергію Попову, Олені Першиній, Тетяні Павленко, Дар'ї Чирві та ін.

Інформаційна кампанія проти насильства в Комсомольську не обмежується серпневими акціями, вона буде тривати й надалі.

0 коммент.:

Дописати коментар