понеділок, 28 лютого 2011 р.

“Жива бібліотека” Ініціативи Розмаїття - в Комсомольську


14 січня 2011 року громадська організація “Центр ”РОДІС" реалізувала проект «Поширення полікультурних цінностей через проведення заходів «Жива Бібліотека» в м. Комсомольську» за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні (м. Київ) та Інтернет-провайдера ТРК «ГОК».

Офіційні партнери проекту:
Міжнародна молодіжна організація «AIESEC» (м. Київ); Міжнародна громадська організація «Альманар» (м. Харків); відділ освіти виконкому Комсомольської міської ради; Комсомольська ЗОШ І-ІІІ ст.. №2.

Метою проекту була профілактика поширення ксенофобії та популяризація культурного розмаїття, формування позитивного ставлення молоді щодо іноземців та національних меншин.



Проект «Поширення полікультурних цінностей через проведення заходів «Жива Бібліотека» в м. Комсомольську» було реалізовано в рамках «Ініціативи розмаїття» Міжнародної організації з міграції (МОМ). Саме завдяки цьому ми змогли запросити до нашого міста представників одразу п'яти країн: Такаткаха Мохамеда (Палестина), Альдалаіна Раййана (Йорданія), Фернанду Мендонсу (Бразилія), Лі Хіанга (Китай), Онура Ялдіза (Туреччина).

“Живу бібліотеку” в ЗОШ №2 провели:
«Старший Бібліотекар» - зав.сектором роботи з молоддю Володимир Дмитренко та його помічники-волонтери ГО «Центр «РОДІС»:
«Бібліотекарі» - Надія Войтенко , Олег Ржавін, Діана Юрченко,
«Хранитель часу» - Євген Мошнінов,
«Хранитель миттєвостей» - Валентин Василенко (фотограф),
а також «Словники» (перекладачі):
- Світлана Когут - віце-президент програм стажувань Міжнародної молодіжної організації «AIESEC» у місті Києві,
- Іван Масалітін - студент Національного університету біоресурсів та природокористування України,
- учні старших класів ЗОШ І-ІІІ ст.. №2.
“Читачами” стали 50 старшокласників Комсомольської ЗОШ №2.

Керівник проекту – завідувач сектором роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко, який у жовтні 2010 року пройшов відповідне навчання у Представництві Міжнародної організації з міграції в Україні (м. Київ).



На заході були присутні представники органів місцевого самоврядування, ЗМІ та відділу освіти Комсомольської міської ради. Керівництво міста і міського відділу освіти високо оцінило “Живу бібліотеку” як цікаву, корисну і дієву форму роботи, а також висловило пропозицію провести подібні заходи для всіх шкіл міста. Тож даний проект у м. Комсомольську має перспективи на своє продовження.

0 коммент.:

Дописати коментар